Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА

ОСУЂУЈЕМО ВАНДАЛИЗАМ

Демократска странка најстрожије осуђује вандалски чин цртања кукастог крста на споменику Жики Поповићу који се налази на територији Месне заједнице у Шапцу која носи његово име.
Месни одбор ДС напомиње да је овакво понашање за сваку осуду без обзира на то какви мотиви стоје иза самог чина. Фашистичка идеологија, чији је симбол кукасти крст, одвела је у смрт милионе жртава, зато је свака употреба овог симбола недопустива.
Не смемо заборавити историју патње и страдања коју је са собом донео фашижам а која је своју кулминацију доживела за време ИИ светског рата. Фашизам јесте побеђен али никада није сасвим искорењен. Разни фашистички покрети опстали су у многим земљама поклонство овој идеологији, на жалост, присутно је и код нас.
Зато је и данас важно подизати свест о овом проблему. Важно је стати у одбрану људског живота, достојанства и правог система вредности. Важно је памтити прошлост како се време мрачне историје фашизма не би поновило.
Било који чин пропагирања идеологије какву са собом носи симбол кукасти крст, ма колико безазленим се чинило, не сме да буде игнорисано и занемарено.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa