Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ИзлоЖба о Великом рату у Мајуру

У РОВУ

Добра пракса ширења културних садржаја у сеоским и приградским месним заједницама настављена је прошлог четвртка у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, отварањем изложбе „У рову“. Изложба је настала у сарадњи Градске управе града Шапца, Међуопштинског историјског архива Шабац и Месне заједнице „Мајур“, у оквиру програма обележавања 100 година од почетка Великог рата. Изложбу, која говори о догађајима који су претходили почетку Великог рата и току 1914. године, отворио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Важно је да достојно обележимо све оно што чини нашу историју и традицију, и наша знања пренесемо млађим генерацијама. Не постоји боље место за отварање овако поучне изложбе од школе. Сви грађани Шапца, без обзира да ли живе на селу или у граду, имају једнака права на инфраструктурне објекте, али и на културну и образовну понуду, и све оно што чини живот квалитетнијим, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
О изложби су говорили директорка Основне школе „Мајур“ Драга Адакалић-Томић и директор Међуопштинског историјског архива Радомир Петровић.
Градска повереница у Мајуру Мира Благојевић, једна од иницијатора отварања изложбе, напомиње да је ово прва у низу културних манифестација планираних у МЗ „Мајур“.
- Отварањем изложбе, Услужни центар „Мајур“ и Градска управа града Шапца показали су да културни садржаји могу бити доступни свима, а посебно становништву на сеоском подручју. Мој посао у Услужном центру је да објединим све градске службе, јавна предузећа, установе културе и друге институције, и на тај начин омогућим мештанима да без одласка у град обаве већину административних послова, истакла је повереница у Услужном центру Мајур.
- Први пут је једна оваква изложба отворена у Мајуру. Позивам мештане Мајура да дођу и виде изложбу која говори о Великом рату. До сада смо имали коректну сарадњу са институцијама Града, а надамо се да ће у наредном периоду сарадња бити још боља, рекао је Михаило Радиновић председник Савета Месне заједнице „Мајур“.
Изложба ће бити отворена до 16. јанура 2015. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa