Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

БИСЕРИ УМЕТНИЧКЕ МУЗИКЕ

У Културном центру је, протеклог четвртка, одржан концерт „Магичне струне“, „с обзиром да је реч о комбинације гудача и гитаре“ Уроша Дојчиновића, уз пратњу гудачког квартета „Мозаик“ и Ружице Аранитовић, чланице Симфонијског оркестра РТС, која је свирала удараљке.
- Цела календарска година је у знаку обележавања 40 година мог бављења музиком и задовољство ми је што овај јубилеј завршавам концертом у Културном центру у Шапцу, са којим сам имао лепу сарадњу и претходних година. У Београду сам био у ситуацији да изводим концерт са великим ансамблом, овде је то у сведеној форми, али, публика неће бити оштећена, јер је програм замишљен да представи све оно што сам у протекле четири деценије свирао, најлепше бисере из домена уметничке музике са свих страна света, изјавио је Дојчиновић.
Шабачка публика је имала прилику да чује један од најполуларнијих јужноамеричких валцера „Из душе“ Росите Мело, девојке која је имала 15 година када га је написала, музику са простора Балкана, незаборавне теме из француског филма „Забрањене игре“, „Арањуез моја љубав“ Хоакина Родрига, „Романсу“ Николе Паганинија, виртуоза који је свирао гитару и виолину и писао за оба инструмента, „Лабудове“ Драгана Кнежевића, савремене ауторе као што је Роланд Диаз, који се бави џез и етно музиком, његов чувени танго, који је уприличио за гитару и гутаче...
Дојчиновић, виртуоз лирски меког тона, пажљиво је креирао класичан, али, не и превише озбиљан програм, а Шапчани су и овај пут показали да имају слуха за уметничку музику.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa