Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ПАРКИНГ“

ТИРШОВ ВЕНАЦ НАЈВЕЋИ УСПЕХ

Према речима директора ЈКП „Паркинг“ Бојана Калановића, ова година је за њих била успешна. Сматра да су свој стратешки циљ, одржавање комуналног реда и културе у области мирујућег саобраћаја, оправдали. Ове године су се трудили, а поручује да ће тако наставити и у следећој, да омогуће да се јавна паркиралишта користе на што оптималнији и ефикаснији начин, а у циљу најбржег проналажења слободног паркинг места. Поред овога циљ им је и смањење броја непрописно паркираних возила.
-Постигли смо виши ниво комуналног реда на неколико локација, односно неколико улица, где смо увели организовано паркирање. На првом место то је улица Милоша Обилића која је била двосмерна и где се паркирање одвијало двосмерно на обе стране коловоза. Због тога су врло често станари, али и пролазници имали отежано кретање, као и паркирање. Двосмерни саобраћај смо ставили у једносмерни режим, који је много сигурнији и безбеднији, и организовали смо паркирање у дозвољеном смеру кретања. Друга улица је Косте Абрашевића где се, такође, паркирање вршило са обе стране коловоза. Са једне стране смо забранили паркирање, а са друге почели са наплатом. Имали смо у виду да се кроз ту улицу одвија јавни градски превоз и постоји аутобуско стајалиште. Улица је и стамбеног и пословног карактера и фрекценција саобраћаја је изузетно висока, наводи Калановић.
Највећи успех за ЈКП „Паркин“ у овој години је уређење Тиршовог венца. Калановић истиче да је овај простор био проблем града више година уназад, а да станари готово да више нису имали слободног простора за паркирање.
-Поред недостајућег паркинг простора постојала је и запуштена површина на којој се одвијало спонтано паркирање при чему је, због стања земљишта, долазило и до оштећења возила. На захтев станара, тај простор је преуређен и изграђено је паркиралиште капацитета 60 места. Тамо је, такође, био и двосмеран саобраћај, који није имао никакво техничко опрадање и који смо ставили у једносмеран. Направљен је и јединствен станарски сектор. Сада је тамо укупни капацитет 204 паркинг места и то задовољава потребе свих станара, сматра директор „Паркинга“.
Предузеће следеће године наставља са редовним активностима, одржавањем свих јавних површина намењених за паркирање као и одржавање пратеће хоризонталне и вертикалне сигнализације. Планира се и нових педесетак паркинг места, и то на простору иза Дома војске.
Калановић истиче да су узели у обзир тешку материјалну ситуацију и бројна поскупљења, па није планирано подизање цена ни у 2015. Години, иако имају цене међу најнижима у Србији.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa