Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.

СУТОН НА СНЕГУ

Првог дана 2015.љубитељи коњичког спорта, по снегу и хладном времену, почели су у преподневним сатима пристизати на шабачки Хиподром као да се протекле ноћи ништа није дешавало.
За људе који обожавају коње као да ништа није важније од њихових љубимаца и првог дана Нове године. Прва трка, на деоници од 800 метара, пуштена је под барјак. На тој зимској дистанци, најбрже грло било је Иглс ““ Кол, које је седлао и јахао Милан Конкољ. Мало за њима су остали Асасина-Трлић, Телма Томас и Денсер. Друго такмичење, било је занимљивије за посетиоце који су дошли из Мачве, тачније оне из Глушаца. Њихов миљеник, Сутон, добро је био припремљен за ту трку и са Зораном Васићем, на сулкама заузео је прво место. Коцкар, ждребац који је у прошлој години имао запажене резултате морао се задовољити другом позицијом, а у пласману био је и Принц.
Погледом у прошлост, тачније у прву годину новог миленијума, 2000. када је то такмичење и утемељено, победници били су омица Мис Петоска и ждребац Нерон. Иначе, на крају првог тркачког дана у Шапцу, управа шабачког Џокеј клуба, као добар и љубазан домаћин, госте је почастила куваним вином и ракијом. Уз коментаре о одржаном коњичком састанку уз кувано вино, разговарали су посетиоци и о тркама најбољих галопера у Мачви, та дугогодишња традиција и окупљање заљубљеника у коње, биће одржана у Богатићу, на Божић. Биће то још једна прилика, да се одмере мачвански галопери али сретну и спортски пријатељи, заљубљеници у коње и њихове брзине.
Б.Попадић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa