Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИЦЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ НАУЧНЕ ОЛИМПИЈАДЕ У АРГЕНТИНИ

МИЛИЦА И КРИСТИНА ПОНОС ГРАДА

За Милицу Божанић и Кристину Станковић, чланице шесточланог државног тима који је освојио пет медаља на Интернационалној научној олимпијади почетком децембра 2014. године, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, прошлог уторка, 30. децембра, уприличио је пријем у Градској кући. У разговору са родитељима и младим талентованим Шапчанкама градоначелник је истакао да је улагање у образовање младих један од приоритета.
- Град је подржао Милицу и Кристину али ће подржавати и све друге младе који желе да уче и да постигну боље резултате у свом учењу. Ми ћемо већ током зимског распуста организовати поново математички камп за сву ону децу која желе додатно да уче математику, да науче више, да савладају неке вештине које нису могли у школи да савладају. Урадићемо и једну нову ствар. То је оно што сам обећао прошли пут кад смо имали Летњи математички камп. Од 12. до 16. јануара имаћемо Филолошки камп. Наравно, страни језици али и матерњи језик треба да уче наши клинци. Пријавило се пет стотина деце што је сјајна ствар. Заиста сам срећан. Током зимског распуста сви ће добити прилику да више радећи на конверзацији савладају стране језике и да буду оспособљени за један нормалан живот у окружењу ““ додао је градоначелник.
Иако, по речима родитеља, услови за припрему за такмичење нису били идеални, показало се да се упорност, рад и знање исплате. Тако се Милица Божанић са овог надасве поучног пута вратила са бронзаном медаљом око врата.
- У Аргентини смо се супер провели. На такмичење нисмо много обраћали пажњу. Наравно, ми смо се спремали колико смо могли. Знање је било ту. Послужило нас је. Освојили смо медаље. Мени је, искрено, било најважније да упознам што више деце, да видим како они раде, да научим мало њихове језике, да останемо у контакту. Има још олимпијада. Следи Међународна физичка олимпијада за ђаке четврте године средње школе. Међутим, може и раније да се иде. То ће опет бити иста деца, исти другари, све исто. Медаља је дошла и ја сам веома задовољна. Нисам могла више да тражим од тога ““ рекла је Милица Божанић, ученица први разред Математичке гимназије у Београду.
Задовољна својим учешћем била је и Кристина Станковић коју је одушевио сам боравак у Аргентини.
- У Аргентини је било прелепо. Задовољна сам што сам упознала многе другаре који имају иста интересовања као и ја, а при том су из целог света. Такође сам видела многе знаменитости Аргентине као и Мендозе, града у коме смо се такмичили. Видела сам фабрике вина, маслиновог уља, чоколаде и рафинерију по којој је позната Мендоза, као и Аконкагву, највишу планину на јужној хемисфери ““ истакла је Кристина Станковић, ученица првог разреда рачунарског смера Шабачке гимназије.

О. Гавриловић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa