Инфо

1. јануар 2015.1. јан 2015.
ЗИМСКИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП У ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ ОКУПИО ПРЕКО ДВЕСТА УЧЕСНИКА

ДЕСЕТ ГОДИНА ОБРАЗОВАЊА МЛАДИХ

Док је већина основаца на распусту клупе у ОШ „Николај Велимировић“ од 3. до 5. јануара нису биле празне. Преко двеста ученика од трећег до осмог разреда утврђивало је градиво и стицало нова знања из математике на десетом, сада већ традиционалном, Зимском математичком кампу.
- Задовољни смо као и сваке године одзивом деце. Циљ ове наше школице је популаризација математике, продубљивање знања које деца стичу на редовној настави, проширивање и, наравно, другарство ученика, међусобна сарадња, нова познанства, итд. То је нешто што се негује код нас у школи и кроз Зимску школу, али и кроз Летњи математички камп. Предавачи су наставници наше школе, колегинице Милена Живковић и Јелена Шобић из „Стојанове“ школе, али и бивши полазници нашег кампа Милоје Јоксимовић и Радојица Драшкић који ће радити са нашим осмацима. Циљ је, наравно, и да се припреме ученици за такмичења тако да ово практично представља неко обнављање првог полугодишта, онога што се ради и на редовној и на додатној настави ““ рекао је Владимир Михајловић, проф. математике.
И поред лоших временских услова праћених поледицом осим ученика из шабачких основних школа камп су посетили и ученици из Београда и Пожаревца.
- Дошао сам код рођака. Они су ме упутили овде пошто сам желео да се што боље спремим за завршни испит како бих уписао жењену школу. Супер је. Лепо објасне, а онда схватим неке ствари које нисам знао до сада. Математика ипак није баук ““ додао је Стефан Шука, ученик осмог разреда ОШ „Јован Миодраговић“ у Београду.
Годину дана млађа Ања Станић била је учесник и Летњег математичког кампа у „Николајевој“ школи. Дошавши у посету другарици из „Лазине“ школе решиле су да се прикључе осталима који су радо своје слободне дане заменили школским клупама.
- Волим математику. Била сам на такмичењима, више из физике него из математике. Волим природне науке. Није ми тешко с обзиром да сам са другарицом. Лепо ми је ““ истакла је Ања, ученица седмог разреда београдске ОШ „Драган Лукић“.
И најмлађа међу њима, Мина Богдановић, ученица шестог разреда ОШ „Краљ Александар Први“ из Пожаревца, посету баки искористила је да усаврши своје знање из математике.
- У центру сам видела оглас па пошто јако волим математику одлучила сам да дођем. Привлачи ме рачунање. Занимљиви су ми бројеви. Од другог разреда идем на такмичења. Имала сам успеха у другом и трећем, а у петом сам мало попустила. Овде ми је супер. Наставници су супер. Свиђају ми се. Поручила бих вршњацима да дођу у Шабац и виде како је лепо ““ рекла је Мина.
Заљубљенике у математику у суботу, првог дана кампа, посетио је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Математички камп је веома значајан а у прилог томе иде и чињеница да се одржава већ десету годину за редом. Шабац је заиста редак град по садржајима које нуди деци током распуста. Поред Математичког кампа по први пут ће се организовати Филолошки камп од 12. јануара. Значај свега овога показује преко седам стотина деце која су током зимског распуста решила да време предвиђено за одмор проведу у овим камповима како би савладала програме, припремила се за нове изазове и научила нешто ново. Веома сам срећан што се оволики број деце пријавио ““ нагласио је градоначелник.
ДРУЖЕЊЕ И НОВА ЗНАЊА
-Драго нам је да и некадашњи полазници посећују камп и преносе знање младим математичарима. Неки од предавача су данас ђаци Математичке гимназије, а поједини се школују на најпрестижнијим светским универзитетима. Значај кампа су препознале и друштвено одговорне компаније и институције, те су нам ове године подршку у реализацији летњег кампа пружили „Телеком“, „Мајкрософт“ и Америчка амбасада у Србији, навела је Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Шапца.
Од 12. до 16. јануара у Основној школи „Јанко Веселиновић“ организује се Филолошки камп, за који се већ до сада пријавило више од 500 ученика.
- По први пут организујемо и Језички камп, намењен талентованим ученицима од петог до осмога разреда. На овом кампу изучаваће се српски, енглески, немачки и француски језик. На крају кампа биће организовано тестирање учесника, како би се измерили ефекти рада, објашњава Маринковић.

О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa