Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ ОБЕЛЕЖИО СРПСКУ НОВУ

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ И АМБИЦИЈЕ

Градски одбор Српског покрета обнове традиционално је обележио Нову годину по Јулијанском календару. Председник ГО, Живојин Вулетић, кратко се осврнуо на рад у претходној години и изнео планове за ову. Том приликом се захвалио члановима, али и штампи која је, како је навео, коректно пратила активности странке али и њихових представника у локалној самоуправи.
-Задовољан сам радом ГО у 2014. години. Представници СПО учествују у власти и на локалном и на републичком нивоу. Као члан Председништва странке, могу да кажем да смо задовољни сарадњом са СНС која функционише на договореним принципима. Такође, на локалном нивоу, имамо једну другу коалицију, која функционише већ више од 10 година и имамо заиста добре односе са коалиционим партнерима и у граду, истакао је Вулетић.
Као свој приоритетни циљ у 2015. Години издвојили су стварању бољих услова за запошљавање у Шапцу. Вулетић је навео да ће све друге активности бити подређене томе. Сматра да је неопходно довести инвеститоре, отоврити нова радна места и дати шансу, како младима, тако и онима пред пензијом.
Као велики проблем је навео то што Србија годишње губи много људи, јер је стопа наталитета мала, а истовремено из земље одлази доста интелектуалаца. Истакао је да се у наредном периоду сви морају радити на томе да тај тренд буде другачији.
Вулетић је рекао и да ће се у другој половини године посветити политичким питањима. Пре свега, мисли на припрему за наредне локалне изборе.
-Локални избори су по редоследу на пролеће 2016. године, што не значи да не могу бити расписани и током ове године. Ми ћемо се добро припремити да на њима остаримо бољи резултат него 2012. године. Одлука нашег Председништва и Политичког савета је да СПО на следеће изборе изађе самостално. Након тога, ако прођемо како очекујемо, разговараћемо о програмима појединих странака, а руководићемо се оним што је у интересу грађана, а самим тим и Републике, навео је Вулетић.
Према његовим речим, једно од првих опредељења СПО је да Србија буде децентрализована и да средства која се убирају у појединим општинама и градовима ту и остану, а да њихови грађани могу да одлучују како ће их распоређивати. Најавио је, с тим у вези, формирање неколико градских општина на територији Шапца током ове године.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa