Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ЦЕНТАР АКАДЕМСКЕ РЕЧИ

СВЕТ ИЗ ДРУГОГ УГЛА

Познати Шапчанин професор др Зоран Милошевић, научни саветник Института за политичке студије у Београду основао “Центар академске речи“, приватну институцију која се бави промовисањем културе, науке и пре свега сагледавањем друштвених вредности. Своју делатност пласира уз помоћ сајта њњњ.царса.рс и објављује анализе и информације о најважнијим збивањима у тој области.
- Можемо да се похвалимо да иако постојимо тек од октобра месеца наш сајт има изузетну посећеност и то од Индонезије до Норвешке, која за викенд достигне и до десет хиљада преузимања текстова.
Захваљујући таквом ангажовању професор Милошевић је и члан редакције “Западна Русија“, сајта чије је седиште у Белорусији а који се бави такође промовисањем традиционалних вредности руског народа, православља, културе и борбом против фалцификовања историје, односно борбом за очување јединства руског културног простора.
- “Нова логика империје“ је прва књига Центра академске речи и представља збир радова који су раније публиковани у научним часописима и едицијама а говори о томе да су Сједињене Америчке Државе наслутиле да је прошло време остваривања њихових интереса тако што ће имати амбасаду у главном граду неке државе него да је потребно да се изврши другачија дистрибуција представљања државе а то је и по регионима. Пре свега оним регионима који су богати и интеренсантни за Америку, што се посебно односи на Кину, Индију и друге многољудне државе, и зато отварају многобројна представништва не само амбасада него и корпорација и других институција где могу да изврше утицај да би се дошло до њихових интереса. Укратко препричавам шта је та нова логика империје, јер Америка је зна се, по дефиницији, империја- истиче др Зоран Милошевић.
Друга књига у издању ове институције је “Стваралачка снага Енглеза“, аутора професора Рада Божовића, који је био декан Филозофског факултета, је студија која говори објективно и о снази те нације али и о негативној страни Енглеза.
- Та књига је заправо уџбеник енглеске културе, историје и политике јер као што се зна Енглези су били и још увек су империјална сила а по менталитету су увек бродовима путовали у освајање других територија. Књига садржи и приказе познатих енглеско српских односа што је свакако и повод да се посети наш сајт- додаје професор Зоран Милошевић.
Б.Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa