Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ШАБАЦ

РЕЗУЛТАТИ РАДА У 2014. ГОДИНИ

Као и претходних година “Глас Подриња“ је имао жељу да са начелником Полицијске управе Шабац Славишом Спасојевић разговара о резултатима рада у претходној години. Тим пововдом као и претходних пута послат је захтев за одобрење овог разговора, али нам је уместо тога стигао одговор који ћемо вам пренети у целости.
ОДГОВОР ПУ ШАБАЦ
Захваљујемо Вам се на позиву за разговор са Славишом Спасојевић, начелником Полицијске управе у Шапцу, у циљу писања новинског текста на тему „Резултати у раду ПУ Шабац у 2014. години“.
Имајући у виду тему Вашег разговора о резултатима рада ПУ Шабац најбоље говоре основни показатељи стања безбедности на подручју Полицијске управе у Шапцу који, у току 2014. године, бележе смањење криминалитета за 10,56 % у односу на исти период претходне године.
Проценат расветљавања кривичних дела са непознатим извршиоцем у току 2014. године износи 58,44%. У току 2014 године расветљено је 20 кривичних дела из претходне године, као и 5 кривичних дела из претходног периода.
Смањен је и број прекршаја по јавном реду и миру у односу на исти период претходне године за 6,41%.
Бележи се мањи број кривичних дела против живота и тела, кривичних дела против имовине, као и кр. дела против јавног реда и мира.
У току 2014. године акценат је био на сузбијању недозвољене производње и трговине акцизних производа који је резултирао великим запленама дувана у листу и сецканог дувана, 22.554,64 килограма, сечки, напаривача и др. По питању рада на сузбијању неовлашћеног држања опојних дрога резулати рада су бољи у односу на прошлу годину.
Добри су резултати по акцији „Школа“, јер у зонама школама које покрива ПУ Шабац није било настрадале деце.
Планови за 2015. годину су рад на превенцији и сузбијању свих видова криминала, нарочито тешких кривичних дела, затим на повећању безбедности у саобраћају и безбедности деце у школама.
ГЛАВНИ АНАЛИТИЧАР ЗА ОДНОСЕ СА ЈА

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa