Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПРОМЕНЉИВО

Зимско је доба. Променљиво. Тако су и прогнозе ових дана биле по систему “нема кише, нема снега, а биће их“. Код нас је скоро све у животу тако, данас нема али сутра ће бити. Можда.
Почело друго полугодиште у школама. Уствари није. Како да почне друго, кад ни прво није завршено како треба.
Због већ познатих проблема у тој области, просветари најавили протестну шетњу по престоници и то баш на дан Светог Саве. Па зар не нађоше неки други дан, ако већ морају да “™одају.
У последње време много се прича о некаквим брзим пругама и још бржим возовима по Србији. Лепо је то и модерно али, недавно се десило да се у нашој престоници сударила два трамваја који не иду баш тако брзо.
С почетком године Србија председава оном чувеном ОЕБС-у (без Ј). Е од сад тамо неће више бити да ради ко како хоће. Е не, кад Србин тресне руком о сто и подвикне, има бре Јевропа да га слуша. Море.
Амерички медији јављају како тамо њихов председник жели да подигне пореске стопе најбогатијим људима и великим финансијским компанијама, не би ли оснажио средњу класу. Значи, и код њих је стигла криза, чим имају средњу класу.
И кад смо код тих тема, они што гледају више туђа него своја посла, установили да ће богатство које поседује један одсто људи у свету премашити вредност имовине осталих 99 одсто. У тој, како су назвали “експанзији неједнакости“ вероватно нису рачунали на нас Србе. Наша експанзија неједнакости би им угрозила проценат.
Бранко Јелић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa