Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
УСЛИШЕН АПЕЛ МЕШТАНА КРИВАЈЕ

ОБЕЗБЕЂЕН ПРЕВОЗ ЗА ДЕЦУ

Од почетка другог полугодишта ђаци из Криваје брже долазе до школе, јер је град обезбедио аутобуски превоз за њих
Пешачење од пет-шест километара на путу до школе за већину ђака у Криваји од уторка је прошлост. Новом аутобуском линијом 70-оро деце, са неколико стајалишта, превозиће се до школе, што у разуђеном селу попут Криваје значи доста. Идеја, потекла од мештана, реализована је након разговора са градоначелником Шапца, који је формирао Радну групу за решење овог проблем. Оно је брзо пронађено.
- Радну групу чинили су представници школе, Савета месне заједнице и чланови Одељења за друштвене делатности Градске управе. С обзиром на то да је Радна група закључила да 70-оро деце путује дуже од пет километара и да им је неопходна таква врста превоза, донео сам одлуку да од уторка крене посебан, ванлинијски превоз за ученике из Криваје. Он ће се одвијати према утврђеном распореду, у договору са Саветом месне заједнице и представницима школе, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Бржи и једноставнији долазак до школе, посебно у зимским месецима, много значи житељима овог поцерског села.
- Ово је велико олакшање, како за децу, тако и за родитеље. До сада су родитељи ујутру одвозили децу до школе, или одлазили по њих, а често се дешавало да ђаци и пешке прелазе и по шест километара до школе. Аутобуски превоз ће им свакако много помоћи, навео је Драгутин Ђукановић, председник Савета месне заједнице Криваја.
За превоз ђака у Криваји град је обезбедио два милиона динара. Поправљање услова који се односе на образовну политику и ствари које су у вези са њом, представљају неке од приоритетних послова у раду Градске управе.
- Град Шабац годишње за превоз ученика издваја око 40 милиона динара, а превоз за ученике из Криваје коштаће додатних два милиона динара. Пратићемо како се обавља превоз како би на најбољи начин организовали јавни превоз у селима, уопште. Ја бих највише волео да у буџету имамо још 384 милиона динара, што нам је мерама Владе Републике Србије узето, јер би са тим новцем могли да организујемо превоз до сваке куће и сваког детета. У политици Града Шапца деца су приоритет и ја ћу се трудити да учиним све што је у мојој могућности да им се обезбеде што боље услови школовања и образовања, истакао је Зеленовић.
Истурено одељење Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Криваји похађа више од 200 ученика. Нова аутобуска линија значајном делу ће олакшати долазак до школе, а како се буде ширила мрежа локалних путева на овом подручју, тако ће и раздаљина коју ће ђаци прелазити до аутобуских стајалишта бити све краћа.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa