Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ОСНОВАН САВЕТ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ У ШАПЦУ

ПРИВРЕДНА АКТИВНОСТ, ИНВЕСТИЦИЈЕ, ПОСАО

На конститутивној седници Савета за праћење привредних кретања на подручном центру Шабац, прошлог понедељка у хотелу „Слобода“, изабрано је руководство овог тела
Савет за праћење привредних кретања настао је на иницијативу шабачких привредника, уз подршку локалне самоуправе. Унапређење привредних активности и бољи пословни амбијент неки су од циљева за које ће се председник овог тела, Зоран Тошић, залагати у наредном периоду.
- Регионална привредна комора Ваљево донела је одлуку о формирању Савета за праћење привредних кретања на подручју Шапца. У свом раду ћемо спроводити план рада РПК Ваљево, али и све остале активности које доприносе подизању привредне активности на подручју града, већој запослености и бољем положају привредника. У оснивању Савета имали смо велику подршку Градске управе, пре свих градоначелника Шапца Небојше Зеленовића. Њему нисмо морали да објашњавамо значај окупљања привредника у овакву организацију, јер ће они своје идеје и знања артикулисати у заједничком циљу, а то је унапређење привреде на територији Шапца. Кроз оваква удружења лакше се остварују замисли и решавају проблеми привредника, навео је Тошић.
Већа запосленост, више инвестиција и јача привредна активност су економски циљеви којима тежи град Шабац. Према речима градоначелника Небојше Зеленовића, локална самоуправа је отворена за сарадњу са привредницима, како би се ови циљеви остварили.
- Суштина оснивања Савета привредне коморе у Шапцу је институционална сарадња. Већ сам најавио да ће 2015. година бити година комуникације, а најчвршћу сарадњу и најбољу комуникацију морам да имам са привредницима града Шапца. Они су привредна снага нашег града која ће у годинама пред нама омогућити веће запошљавање, привредни раст и економски развој. Зато је веома важно да са њима имамо добру комуникацију, у обостраном интересу. Чињеница је да су се представници највећих шабачких фирми окупили у овом савету, а сугуран сам да ће и остали привредници подржати рад овог тела, што нас уверава да смо на правом путу, навео је Зеленовић.
Предузетници могу рачунати на уважавање њихових ставова и максималну подршку града приликом реализације привредних замисли, додао је градоначелник Шапца.
- Боља решења за превазилажење проблема у пословању нема нико од привредника који су сваког дана на тржишту. Поред тога што Савет привредне коморе у Шапцу треба да окупи привреднике и унапреди комуникацију са локалном самоуправом, он треба да пружи и саветодавну улогу граду, око тога како и на који начин да градска управа унапреди свој систем, да буде доступнија, ефикаснија и у служби економског развоја. Она мора бити на услузи људима који запошљавају наше суграђане, пре свега због остваривања наши циљева који подразумевају повећање привредне активности, повећање инвестиција и већу запосленост, истакао је Зеленовић.
Оснивање Савета подржали су и представници Регионалне привредне коморе Ваљево.
- Припреме за оснивање Савета за праћење привредних кретања трајале су два месеца. Наша освновна жеља је да Савет разматра теме које су од најважнијег значаја за привреднике и грађане Шапца и околних места. За остваривање тог циља потребан нам је партнерски однос са локалном самоуправом, за који смо се уверили да постоји и да ће у наредном периоду бити на још вишем нивоу, рекао је Петар Николић, потпредседник Регионалне привредне коморе Ваљево.
За председника организације која ће деловати у оквиру Регионалне привредне коморе Ваљево изабран је Зоран Тошић, директор шабачког хотела „Слобода“. Циљ Савета је, да уз сарадњу са локалном самоуправом, утиче на повећање запослености, инвестиција и укупне привредне активности.
За заменике председника Савета изабрани су Наташа Марковић из „Галеб групе“ и Раде Тодоровић испред града Шапца. У свом раду, руководство, али и остали чланови Савета, ослањаће се на програм рада Регионалне привредне коморе Ваљево, уважавајући при том економске и привредне специфичности овог подручја.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa