Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ИСПЛАТА НАКНАДЕ ПРОТИВГРАДНИМ СТРЕЛЦИМА

ГРАД ОБЕЗБЕДИО НОВАЦ

Град Шабац је нашао начин за исплату накнаде противградним стрелцима. Они ће бити исплаћени за све оно што су вредно радили у 2014. години. Наставићемо редовну динамику, а опрема ће бити побољшана. Мој задатак је да заштитим усеве на начин на који је то могуће. То директно има везе са упошљавањем људи и новим радним местима у пољопривреди, што је истовремено и најздравије запошљавање. Само током прошле године, на производњи и брању јагоде било је упослено шест хиљада људи на 1.200 хектара земљишта. Приоритет Градске управе и Дирекције за пољопривреду је да повећамо директне субвенције у пољопривреду и бринемо о превенцији, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је такође нагласио да је пољопривреда основ за креирање привреде, и подсетио да је Град донео одлуку да свако ко дође у Шабац са намером да инвестира у прехрамбену индустрију и намерава да запосли више од 100 људи, добије 50 одсто попуста.
- Сматрам да таква врста инвестиције заслужује велику пажњу, јер се њоме веже велики број малих произвођача и акумулирају сва средства на једном месту. Само на овакав начин ћемо имати после дужег времена прераду наше сировине у финални производ који иде даље у извоз, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. На подручју града Шапца је 28 противградних станица, а према речима Владимира Шпегара, директора Дирекције за пољопривреду, током претходне године дејствовано је са 26 станица. Град је у 2014. години обезбедио 50 додатних противградних ракета, а ове године биће их дупло више. За 52 стрелца обезбеђено је по пет хиљада динара, што је за по хиљаду динара више у односу на претходну годину. Њихово ангажовање је у периоду од 15. маја до 15. октобра.
Богољуб Симић, пољопривредни произвођач и противградни стрелац из Предворице, објаснио је начин ангажовања противградних стрелаца.
- Обавеза стрелца је да се свако јутро јави у 10 часова на прозивку радарског центра и чује временску прогнозу. Уколико се наложи стање приправности, то значи да стрелац мора имати спремну радио-станицу и начин да у што краћем року стигне до станице које су увек изван насељеног места. Стање приправности захтева апсолутну спрему, а то значи да је стрелац често спречен да као обавља сопствене послове на њиви, рекао је Богољуб Симић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa