Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА “ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО“

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ПРИВРЕДНИКЕ ПОЧЕТНИКЕ

Град Шабац и невладина организација из Ниша, ЕНЕЦА, у сарадњи са шабачком филијалом Националне службе за запошљавање, организовали су у понедељак инфо дан заинтересованим за учешће у програму “Покрени се за посао“. Представљен је пројекат којим се заинтересованим грађанима додељује 220.000 динара у опреми, бесповратних средстава, за покретање или унапређење сопственог бизниса. Подржавају се делатности пољопривреде, занатства, производње и услуга. Пројекат је у Србији пре шест година покренула компанија “Филип Морис“.
-Право да конкуришу имају сви грађани Републике Србије који желе да се баве, или се већ баве неком од делатности које су пројектом подржане. Поред опреме, свима који добију донацију биће омогућено бесплатно похађање стручних обука, а имаће право и на бесплатне саветодавне услуге у наредном периоду. Њихова основна обавеза јесте регистрација бизниса, ако већ немају регистрован. Поред тога, потребно је учешће у куповини опреме од 20 одсто, и обавезан је још и друштвено користан рад у заједници, објаснио је Аца Илић из НВО ЕНЕЦА.
Конкурс траје до 31. јануара. Планирано је да се додели 100 донација на територији целе Србије, а критеријум ће бити најбоље идеје. Организује се трећи пут на националном нивоу, док је прве три године био само за регион Ниша. До сада се око 1.300 људи запослило у предузећима која су подржана овим пројектом.
Позиву се одазвао велики број Шапчана. Неки су дошли са конкретним идејама за посао, док су други одлучили да прво виде презентацију, а потом да се определе чиме ће конкурисати за средства.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa