Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА

ДРАГОЦЕНА ТЕЧНОСТ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Педесет јединица прикупљене крви и дванаест потписаних донорских картица резултат су прве акције добровољног давања крви Канцеларије за младе града Шапца у сарадњи са Службом трансфузије крви Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ прошлог четвртка.
- За први пут организовања заиста смо задовољни. Пуно ми је срце када видим да је Канцеларија за младе пуна и то овим поводом. Ми ћемо се трудити да овако нешто прерасте у традицију и да сваку годину започнемо организовањем добровољног давања крви. Баш онда када је некако најпотребнија јер је тада најмањи проценат давања уопште. Мени је, пре свега драго, што су се млади сами одазвали. Нико их није натерао на то. Они су сами препознали да треба да буду хумани и на неки начин помогну својој заједници. Ово је прави вид сарадње између Канцеларије за младе, средњих школа, удружења младих, тако да све у свему велики дан за нас ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Подршку акцији дао је и град Шабац, а да не би све остало на речи, побринуо се Страхиња Васиљевић, помоћник градоначелника за екологију, који је поред даривања драгоцене течности потписао и донорску картицу.
- Градска управа подржава све хуманитарне акције, нарочито хуманитарне акције које директно помажу људима у болницама. Дужи низ година сам давалац крви. Потписао сам донорску картицу зато што сматрам, као и сви у Градској управи, да треба да помогнемо неком, да продужимо живот, а ово је један од начина за то. Овом приликом позивам све младе да се прикључе било којој акцији. Поготово оваквим акцијама било где. Ускоро би требала да крене и акција по средњим школама тако да се надам да ће се млади одазвати у великом броју ““ истакао је Васиљевић.
Бојазни нема када су у питању млади и њихова ангажованост на хуманом путу којим их води и Канцеларија за младе реализацијом многобројних акција у минулом периоду. Међу великим бројем оних који су се одазвали акцији под мотом „Буди херој ““ дај крв“ био је и ученик смера физиотерапеут Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ Јован Кузмановић.
- Ово ми је други пут да дајем крв. Поред тога што је хумано и што су нас научили у школи да будемо хумани, научили су на да на тај начин обнављамо наше крвне елементе у организму и да је ово, на неки начин, здраво по нас. Треба да будемо хумани зато што је леп осећај бити део нечега када знаш да сигурно помажеш некоме. Увек је леп осећај видети пуне сале када су овакве акције у питању. Треба да будемо поносни што је оволики број ученика, да кажем младих, дошао овде да помогне ““ додао је Јован.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa