Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ КОЦЕЉЕВА

ЕФИКАСАН РАД

На прошлонедељној седници Општинског већа чланови су разматрали и усвојили План рада за текућу и Извештај о раду за протеклу годину овог општинског органа
У извештају се наводи да је у току 2014. године одржано укупно 23 седнице, углавном самосталне, док су на осам седница осим чланова већа у раду учествовали и представници других органа, предузећа и установа.
Општинско веће је у овом периоду разматрало чак 185 питања. Око половине разматраних и усвојених аката нашло се и на дневном реду седница локалног парламента.
Веће, које у садашњем саставу функционише од почетка септембра месеца, до краја протекле године састајало се осам пута и разматрало 84 тачке дневног реда.
Према речима председника Општинског већа Душана Илинчића ови подаци указују на чињеницу да овај општински орган карактерише ефикасан рад.
- Наиме, ако се неко толико пута састане у току једне године, обради толики број питања, онда сасвим сигурно можемо рећи да је реч о ефикасном раду, о присуству озбиљности која нам је свима неопходна. Веома су важне и заједничке седнице са другим органима, предузећима и установама са подручја наше општине јер се без губљења времена отклоне све евентуалне недоумице и добију директни одговори од надлежних о одређеним питањима. Рад општинског већа може да буде добар пример за све нас - оценио је Илинчић.
Из Програма и плана за текућу годину може се закључити да ће рад бити настављен сличном динамиком јер се у овом документу наводи да ће општинско веће разматрати и одлучивати не само о питањима садржаним у програму већ и о оним која буду наметале потребе и сам друштвено-економски и политички живот коцељевачке општине.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa