Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ПРОТЕКЛЕ СЕДМИЦЕ

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО

Прошлог уторка, првог школског дана другог полугодишта, ученике ИВ2 ОШ „Вук Караџић“ дочекало је изненађење. Уместо безличне учионице са старим инвентаром дочекала их је просторија препуна топлине. Зелено-љубичасти тонови зидова, реновирани стари орман, клупе и столице одушевиле су четвртаке. Вредних руку дело и то учитељице Татјане Чолић и проф. француског језика Младенке Томић током зимског распуста изазвало је више од обичног дивљења. Како рече једна од ученица својом мами: „Мама, десило се чудо у школи“.
- Идеја је потекла од колегинице Младенке Томић. Она је кренула прво у својој учионици да ради. Ја сам јој се прикључила. Једна другој смо помагале. Онако како ја волим да кажем потрошен је зимски распуст, не жалим, на веома леп, и за децу, веома добар начин. Кад су се појавили први дан у школи њихове очи су говориле више од речи. Понашање у учионици је било другачије. Просто су шетали као у продавници стаклених предмета. Разгледали све, шта и како ““ рекла је учитељица Татјана којој су ученици замерили само што није и њих сачекала да јој помогну у улепшавању простора у коме три и по године стичу нова знања.
У недостатку средстава, уз мало воље и креативности, Татјана и Младенка декупаж техником успеле су да створе сасвим другачије услове за своје ђаке.
- Код нас је било проблема у неколико учионица. И инвентар и зидови били су поприлично оштећени. Низ позитивних околности утицао је да нам „Тиккурила Зорка“ донира боје, а ми смо успели да нађемо повољног молера да ово све лепо уреди. Наравно, када су из „Тиккуриле“ видели да је овако лепо урађено обећали су нам и следеће године помоћ. Окречили смо четири учионице. Конкретно ове две учионице су овако лепе захваљујући нашим колегиницама Татјани Чолић и Младенки Томић ““ истакао је директор Драгослав Павловић захваливши се на помоћи и колегама Милану Аврамовићу и Милени Драгојевић.
Помоћ у улепшавању простора стигла је и од фирме „ИД Маркет“ у виду завеса, а мајка једног од срећних четвртака Снежана Радовановић побринула се за навлаке за столице.
- Биће лепо уживати у оваквој лепоти. Мислим да ћемо боље радити у сређеној учионици. Једина замерка ми је што није учитељицина клупа сређена. Биће ускоро - рекао је Виктор Митар Ракић.
Сличног мишљења били су и Петар Станковић, Милијана Лукић, Анђела Ранковић, Вељко Вучковић, Лазар Јанчић, Митар Стојановић, Лука Новићевић и остали другари.
- Веома је лепо. Мени се свиђа зато што је учитељица уложила велики труд за нас. Нема свако одељење овако драгоцену учитељицу. Треба искористити. Много нас је научила. Пошто смо ми једно веома добро одељење она нам се захвалила на овај начин ““ додао је Петар.
Срећни због неочекиваног поклона своје веома креативне учитељице нагласили су да ће клупе чувати јер је све рађено са љубављу. Завршни радови, по речима учитељице Татјане, наставиће се 15. фебруара, током краћег распуста за државни празник. Ко зна, можда ће у наредном периоду још нека учионица претрпети потпуни преображај доносећи на тај начин радост и осталим ученицима „Вукове“ школе.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa