Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ТЕКВОНДО: РАЗГОВОР СА ПОВОДОМ

КОВНИЦА ШАМПИОНА

Тренер Горан Петровић у четврт века рада изнедрио је и Олимпијског учесника, а у години за нама постигао вредне успехе. Био је то повод за разговор са шефом трофејне екипе.
- Битно нам је да смо и у 2014. години прваци Србије у сениорској конкуренцији и то 11. пут у историји клуба што је својеврсни рекорд у Теквондоу каже Петровић и додаје.
- Претходно смо одбранили по трећи пут трон екипног првака Централне Србије и то у конкуренцији кадета, јуниора и сениора уз заокружену доминацију у земљи, каже Петровић.
У клубу истиче да се ради без појачања из сопствене школе грађени мукотрпним радом уз децу са Летњиковца, тврди Петровић.
Вредни су успеси и на ино сцени додаје Петровић у ниску успеха.
- Милош Гладовић је освојио Европско сребро до 21. године у Аустрији. Бројни наступи на турнирима Г класе који се бодују за Олимпијске игре у Рију наредног лета огромни су. Драгана Гладовић је изборила злато на Кроација ОПЕН, сребро у Холандији и Турској, бронзу у Немачкој већ добро позиционирана на рејтинг листама светске федерације. Успешан је био и Иван Карајловић на Србија Опену уз велике победе и на бројним турнирима.
Допуњава Петровић успехе и са шест медаља на Првенству Балкана.
-У питању су две златне и по две сребрне и бронзане медаље. Иван Пурешевић је по трећи пут био најбољи такмичар на Балкану а клуб је са прва три места у протеклој години освојио 20 пехара док су такмичари стигли до 200 медаља, поносан је Петровић.
И ово лето је добро почело убеђен је Петровић.
- На Првенству Грчке наши сениори су забележили седам победа а већ викенда пред нама путујемо у Холандију, следи Турска и тако редом по свету где се скупљају бодови за Олимпијаду, сумира учињено у 2014. и очекивања од текуће године тренер клуба Летњиковац еликсир ГРУП Горан Петровић.
С.К.

Мали фудбал или фуцал добио свој први клуб у Шапцу
РАТНИЦИ ФУЦАЛА
Рекреативно бављење малим фудбалом, постало је јако популарно у Шапцу. Међутим оснивањем првог клуба фуцала Беллаторес, Шапчани су добили прилику да се овим спортом баве и професионално.
-Сама идеја оснивања је што фуцала нема у Шапцу, у професионалном смислу. Желимо да кроз мали фудбал, представљамо Шабац у Србији и Европи и то је наш дугорочни план за наредних 7 до 10 година- каже оснивач и председник клуба Ђорђе Мелцер.
Клуб је самим оснивањем и успешним проласком кроз одређене провере ушао у трећу лигу, за сада најнижи ранг у оквиру регионалног такмичења, западна Србија.
-Ми се већ такмичимо и одиграли смо једну полусезону у којој смо имали и победе и поразе, што је велики успех с обзиром на то да је наша екипа још увек млада јер заједно играмо од августа- каже Ђорђе Мелцер.
Пред екипом су утакмице друге полусезоне коју почињу гостовањем у Бајиној Башти 7. фебруара.
- У овој другој полусезони, очекује нас већи посао и труд. Имаћемо још неколико утакмица, где нам је циљ да одиграмо коректно и учврстимо се још више као екипа а онда ће доћи и победе- каже Мелцер.
Клуб се још увек развија и његова врата, отворена су за све који воле фуцал и цене тимски дух којим се кажу за сада највише поносе у клубу.
-У првој екипи сениора имамо 30 играча, који имају између 17 и 40 година, тако да конкретна старосна граница не постоји. Такође ово је спорт у коме може лепо и брзо да се напредује и нови чланови увек су добродошли- каже Ђорђе Мелцер.
Борбеност, експлозивност и љубав према фуцалу, иду им под руку да постигну оно што су планирали, најпред одрже и изграде клуб а онда га и афирмишу на нивоу Србије и наравно Европе.
Клуб има тим сениора од 20 чланова као и школицу фудбала за децу која за сада има 30 чланова. Тренинзи се одржевају у сали Економске школе и спортском центру Парк. Структуру клуба, сада чине само чланови тима и професионални тренер. Седиште клуба се налази на адреси Михаила Ракића број 1.
-Игра се на паркету, због чега су клизећи стартови на минимуму, па су и повреде ређе и слабије. Површина терена је мања.
-Лопта је мања и у себи има тег, ради лакше контроле на малом терену.
-Тим има свега 5 играча, 4 играча и 1 голман.
- У малом фудбалу нема поделе на играче напада, одбране и средине терена. Сви играчи су универзалци, неко боље брани, неко напада али циљ је код свих исти, постизање гола.
-Кондициони тренинзи у фудбалу засновани су на снази и издржљивости док се у малом фудбалу више ради на брзини и експлозивности.

Д.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa