Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ЗЕЛЕНИ ИЗ ШАПЦА ТРАЖЕ СМЕНУ ДИРЕКТОРА ЈКП “СТАРИ ГРАД“

ДИВЉА ДЕПОНИЈА

Покрет за Шабац Зелених Србије сматра да је ЈКП предузеће “Стари град“ неприпремљено дочекало затварање градске депоније на Дудари, што је проузроковало проблеме у области управљања комуналним отпадом.
- Очигледно је да није обављено интензивније информисање становништва о начинима одлагања различитих врста отпада, тако да данас имамо бројна сметлишта, на којима се одлаже буквално све ““ од кућног отпада, преко шута до лешева животиња. Такође, нису на адекватан начин утрошена финансијска средства која су добијена за промовисање и спровођење програма примарне селекције отпада, која би била додатни извор прихода и омогућила да се рачуни за комуналне услуге не увећавају, изјавио је Дејан Павловић, председник Зелених из Шапца.
Као врхунац немара и противзаконитог понашања ЈКП “Стари град“, почело је одлагање органског отпада у насељу Триангла, на површини која није намењена у те сврхе, истичу Зелени и наводе да су ово сасвим довољни разлози да органи из Градске управе покрену поступак за смену директора ЈКП “Стари град.
На 22 хектара парцеле на Триангли, никла је дивља депонија, поред знака о забрани бацања смећа и без писмене одлуке ЈП за управљање грађевинским земљиштем.
- Ситуација је изузетно лоша, зато што, поред отпада које баца само становништво, из ЈКП доносе отпад својим тракторима и бацају га на депонију. У питању су велике количине смећа, које изазива смрад и угрожава здравље становника. Ту се окупљају вране, глодари, инсекти, а недалеко од ове депоније је вртић који има велики број деце, огорчена је Данијела Голубовић, која живи у овом насељу.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa