Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО АКРЕДИТАЦИЈУ

УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА УСЛУГА

Гост дневно-информативне емисије „Шабачка хроника“ РТВ Шабац био је др Пантелија Стојиновић, помоћник директора за медицинске послове Дома здравља Шабац. У емисији је било речи о бројним актуелностима у овој установи ““ недавно добијеној акредитацији установе, новом начину организовања рада и повећању доступности услуга, као и о континуираном унапређењу услуга са циљем превенирања обољења и очувања здравља наших суграђана.
- Акредитација на период од седам година велико је признање свим запосленим у Дому здравља, показатељ добре стратешке и организационе оријентације менаџмента, али је и велика обавеза, јер није самој себи циљ. Наш циљ је да својим пацијентима пружимо што безбеднију и квалитетнију здравствену заштиту, а овако високе оцене спољашњих оцењивача и извештај Агенције су само последица свих у остварење тог циља уложених напора ““ рекао је др Стојиновић.
Повећање доступности здравствене заштите један је од сталних изазова у раду.
- Нов начин организације нашег рада на сеоском подручју, за који смо добили подршку Градске управе Шапца, кроз пунктове у Прњавору и Волујцу, и мобилну екипу, има за циљ да здравствену заштиту учини рационалном, ефикасном, а веома доступном. Пунктови омогућавају нашим пацијентима да добију комплетну услугу, од прегледа, преко анализе крви, до рецепта и потребног лека, што житељима села штеди и време и новац, јер нема потреба да долазе до града. Мобилна екипа ће здравствену услугу учинити доступном и старијим и болесним пацијентима на селу, што је још један од начина унапређења рада.
Превентива и промоција здравља је важан део посла.
- Дом здравља Шабац спроводи скрининг карцинома дојке од марта прошле године. Овакав начин организованог прегледа веома је важан, па користим и ову прилику да позовем наше суграђанке да се позиву одазову. Очекујемо да током фебруара почне и скрининг карцинома дебелог црева, а неопходне договоре са руководством болнице око синхронизовања ових активности већ смо обавили ““ нагласио је др Пантелија Стојиновић, помоћник директора за медицинске послове Дома здравља Шабац.
(Званична интернет презентација

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa