Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ПИТАЊА ВАН ДНЕВНОГ РЕДА

Дата сагласност на предложени Правилник о раду ЈКП Богатић. Именовани, Матија Миловановић, дипломирани правник из Клења, за в.д. директора Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Богатић и Драгица Тешић из Богатића за в.д. директора Јавног комуналног предузећа Паркинг сервис, на периоде од по шест месеци
Прошлонедељна седница Скупштине општине Богатић, одржана је уобичајено у великој скупштинској сали од десет часова. Трајала је скоро пет часова, без обзира на кратак дневни ред од пет тачака.
Одборнике је највише интересовало именовање Матије Миловановића, дипломираног правника из Клења, по други пут на шест месеци за вршиоца дужности директора Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу и Драгице Тешић за вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа Паркинг сервис Богатић. Доста се полемисало око тога, да ли је ово прво законито, а у тим дискусијама највише су учествовали одборници опозиције. Секретар Скупштине Раденка Грујић је истакла да законитост његовог именовања није питање за Скупштину. И на крају су обоје, већином гласова присутних одборника именовани на ове дужности. Миловановић се захвалио на именовању, обећавајући још приснији рад, док Тешићева није присуствовала седници.
Одборници опозиције поставили су и више других питања из области потрошње буџетских средстава, пре свега, а интересовао их је и поништени конкурс о ангажовању радника на обављању јавних радова. У свим случајевима настојали су да укажу на кршење закона.

- Конкурс по овом питању, објављен у „Гласу Подриња“ је поништен, јер је био супротан законском опредељењу Владе Србије да никога не прима у радни однос, мимо претходне сагласности, објаснио је начелник општинске управе Бранко Даниловић. Он је рекао и да је расписан мимо његовог знања и тиме практично, скинуо сваку одговорност са свог имена, на чему су поједини одборници упорно инсистирали.
Већина дискусија следила је мимо утврђеног дневног реда, а у томе су предњачили одборници опозиције. Неки су занемарили и чињеницу да се налазе у скупштинском дому, што подразумева и одговарајући кодекс понашања, који су заједнички усвојили.
Овом приликом усвојен је и предложени правилник о раду ЈКП Богатић и одлука о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa