Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ВИСОКИ СТРАНАЧКИ ФУНКЦИОНЕР ПОСЕТИО ДЕМОКРАТСКУ СТРАНКУ У ШАПЦУ

ЗАБРИНУТИ ЗА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

Генерални секретар Демократске странке, Бранимир Кузмановић, у понедељак је посетио Градски одбор у Шапцу. Странка ове године пуни 25 година од оснивања. Након последњих избора странка је доживела поделу и нагли пад рејтинга. Све то био је повод да Кузмановићу поставимо неколико питање.
Како оцењујете положај ДС данас на политичкој сцени Србије?
-Демократска странка данас има ново руководство и нов програм у припреми. ДС не брине за своју будућност на политичкој сцени, али смо сви забринути за будућност грађана Србије. Земља где се смањују плате професорима и лекарима, а бахато троше паре у државним предузећима има извесно јако лошу Владу и неизвесну будућност.
Сматрате ли да је могуће, после распада странке, повратити стари углед и рејтинг ДС?
-Није било распада ДС. Током наших 25 година, више група се одвајало од ДС, мање или више успешно. Неки су се после одређеног времена и враћали у ДС. Неки то виде као слабост, али ту је и сва снага Демократске странке. Углед и рејтинг ДС почивају на томе што су њени чланови огромном већином слободномислећи људи, који деле исте вредности слободе, демократије и правде свих 25 година њеног постојања. Успех ДС почива на томе да ми никад не понављамо грешке, тако да грађани могу да буду уверени да сигурно нећемо поновити грешке из периода “™08-“™12. које су нас све заједно скупо коштале.
Колико сте упућени у политичке прилике у Шапцу?
-Шабац је међу ретким градовима у Србији који је одолео нападу „примитиваца“ који на рачун популарности премијера Србије на силу преузимају градске управе. У Шапцу је, у односу на друге градове, у протеклих десетак година било јако добрих пројеката који су побољшали живот грађана. Не верујем да су вам потребни људи који ће у Веће доћи директно са продаје тоалет папира на пијаци као у Неготину, чији ће успех бити освештавање воде у водоводу као у Новом Саду или који ће се гађати пепељарама као у Лесковцу. Уз неке мање грешке, Шабац ипак има руководство које је боље од оних који управљају у већини градова у Србији.
Како оцењујете рад ГО ДС Шабац?
-То је данас одбор који воде вредни људи доказани у свом животу и ван политике. Успех сваког Одбора се огледа у могућности да помогну грађанима у остваривању својих права. Ако помогну пензионерима да припреме тужбе како би нека нова влада могла да им врати отети новац за који су они поштено уплаћивали цео свој радни век, ако помогну грађанима да реше неки комунални проблем, ако увек буду на услузи грађанима тек онда ће моћи да кажу да су уз то што су поштени, вредни и стварно успешни. Верујем да демократе Шапца то могу.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa