Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
ЗЕЛЕНИ ИЗ ШАПЦА НАСТАВЉАЈУ АКЦИЈУ

ЗА ШАБАЦ БЕЗ ОПАСНОГ ОТПАДА

У Средњој пољопривредној школи са домом ученика у Шапцу, протеклог петка, Покрет за Шабац Зелених Србије, у сарадњи са компанијом “Yунириск“, одржао је јавни час, поводом уклањања опасног отпада из ове и Хемијско- текстилне школе из Шапца. Др проф. Слободан Аранђеловић, технолог, упознао је присутне - директоре, професоре, ученике и представнике еколошких удружења из Шапца, са поступком уклањања отпада.
- Узели смо узорке које носимо у акредитовану лабораторију. “Институт Мол“. Након хемијске анализе која утврђује карактеризацију, отпад се пакује и дислоцира у на полигон у Раковици. Цео процес траје око месец дана, изјавио је Аранђеловић.
Према речима др Дејана Павловића, председника Злених из Шапца, јавни час је организован да наредне генерације не би понављале учињене грешке.
- Ми данас говоримо о опасном отпаду, о рециклажи, зеленој економији, одрживом развоју, о климатским променама, друштвено одговорним компанијама и појединцима. Поред тога, исправљамо једну неправду према двема средњим школама које су биле приморане да скоро две деценије страхују од опасног отпада у школским објектима. Са овог места позивамо Министарство пољопривреде и заштите животне средине да се што пре прикључи нашим напорима да Шабац заиста постане град без опасног отпада. Зелени Србије ће понудити помоћ у спасавању целе државе од нагомиланог опасног отпада кроз акцију “За Србију без опасног отпада“, јер смо већ показали да умемо да понудимо конструктивна решења, истакао је Павловић.
Уклањање историјског отпада из поменутих школа, команија “Yунириск“, спроводи о сопственом трошку.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa