Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
У ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

УСПЕШАН СТАРТ

Протекле суботе у ОШ „Николај Велимировић“ млади физичари из основних школа са територије града Шапца успешно су стартовали на Општинском такмичењу. Од сто двадесет ученика шестог, седмог и осмог разреда на Окружно такмичење, које ће се одржати 7. марта такође у „Николајевој“ школи, пласирало се њих тридесет четворо. И овога пута домаћин је, на основу постигнутих резултата, показао да са правом последње две године носи титулу најбоље школе по броју освојених награда на Републичком такмичењу из физике.
- Драго нам је што смо успешно отворили овогодишњу сезону општинских такмичења јер је физика први предмет са којим се креће у такмичења. Ове године је то нешто раније било него претходних година. Прибојавали смо се како ће бити јер се и распуст недавно завршио. Није било пуно времена. Међутим, рад који је претходио такмичењу донео је изузетне резултате. Поносни смо и на наше ученике који су освојили двадесет једно место. Ове године, што је изузетак, осмаци су били веома активни тако да је било и оних са освојених сто бодова. Деца су спремна. Очекујемо сличне резултате и на Окружном. Искрено, очекујемо добре резултате и на Републичком такмичењу ““ рекла је директорка Весна Живановић.
У прилог овим чињеницама иде и успех седмака Душана Мишковића који се такмичио са осмацима освојивши прво место са сто постигнутих бодова. Заједно са својим другарима али и ученицима основних школа „Стојан Новаковић“, „Јанко Веселиновић“, „Јеврем Обреновић“, „Лаза К. Лазаревић“, „Ната Јеличић“, „Мајур“, „Краљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора и „Јован Цвијић“ из Змињака, и из других општина, своје знање показаће на Окружном такмичењу на које се до сада пласирало око деведесет учесника.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa