Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ДРЖАВОТВОРНОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Државотворни покрет Србије даје пуну подршку пољопривредницима Шапца и Србије, у њиховом оправданом захтеву да се заустави суноврат цена живе стоке.
Подсећамо Владу Србије да је 1. јануара ове године ступила на снагу одредба Споразума о стабилизацији и придруживању Европској Унији, којом је дозвољен бесцарински увоз меса у Србију из Европске Уније. Влада Србије је знала шта ће то значити и да ће јефтино и субвенционисано месо из ЕУ уништити српске сточаре, али ништа није предузела поводом тога. Једноставно, српска Влада није доставила захтев Европској комисији да се одложи примена те одредбе до уласка у ЕУ, до ког надамо се никад неће доћи. За српског сељака Влада Србије то није хтела да учини, али зато зарад америчких купаца Железаре Смедерево може да моли ЕУ и тражи одлагање примени одредби Споразума о придруживању ЕУ.
Влада Србије ваљда зна, да су српски сточари још пре 200 година били највећи извозници свиња у Европи и да српском сељаку не требају назови инвеститори из земаља ЕУ, који ће га учити оно што он одлично зна, а то је како се гаје свиње. Српском сељаку је потребна брига државе о њему, која ће га заштити од увозничког лобија и јефтиног замрзнутог меса из земаља ЕУ. Очигледно је да садашња Влада Србије то није у стању, да неће и не жели да заштити српске пољопривреднике и сточаре, јер странце више цени од сопствених грађана.
Владимир Гвозденовић, члан Предс

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa