Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
ОДГОВОР НА ДЕМАНТИ ДИРЕКТОРА ЈКП “СТАРИ ГРАД“ ШАБАЦ

ЗАДОВОЉНИ БРЗОМ РЕАКЦИЈОМ

Покрет за Шабац Зелених Србије је изузетно задовољан брзом реакцијом директора ЈКП “Стари Град“ Шабац после конференције за медије Зелених Шапца одржане 2.2.2015. године на којој се говорило о проблемима у области управљања комуналним отпадом на територији Града Шапца. Желимо да позовемо и ЈКП “Стари Град“ и инспекцијске службе и остале надлежене органе Градске управе Града Шапца и све савесне грађанке и грађане у бескомпромисну борбу са нелегалним и несавесним одлагањем отпада, несанитарним депонијама и сметлиштима у циљу заштите животне средине и здравља становништва. У циљу бољег информисања јавности позивамо директора и менаџмент ЈКП “Стари Град“ да на увид ставе следеће информације:
Да ли ће покренути акцију бољег информисања становништва о могућностима бесплатног одлагања грађевинског и зеленог отпада и о могућностима безбедног одлагања лешева угинулих животиња са циљем спречавања увећања постојећих и настанка нових сметлишта?
У склопу учешћа у Пројекту Регионална депонија Срем-Мачва који је финансиран из програма Европске уније „Еџцханге 4“ наведите на којим локацијама у Шапцу је постављено планираних десет рециклажних острва, колико средстава је утрошено у те сврхе, колико сортираног отпада је прикупљено и на који начин је становништво упознато са програмом примарне сепарације отпада и могућношћу да се кроз учешће у овом програму могу умањити рачуни за комуналне услуге?
Да ли је за одлагање зеленог отпада на јавној површини у насељу Триангла добијено писмено одобрење ЈП за управљање грађевинским земљиштем и да ли је приликом формирања ове несанитарне депоније узето у обзир да становници суседне улице Боже Милановића нису прикључени на водоводну мрежу већ користе воду из приватних бунара?
Др мед. Дејан Павловић, председниl

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa