Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉА

Удружење родитеља ђака основних и средњих школа, поздравља гест градоначелника Шапца, којим је изашао у сусрет захтеву више стотина мештана Липолиста и вратио докторку Милу Маринковић у амбуланту Липолист.
Користимо ову прилику да подсетимо градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића, да је његовом претходнику, Милошу Милошевићу, уз свакодневне протесте, пре више од годину дана предата петиција 7.000 родитеља и грађана Шапца, са само једним захтевом ““ да се режим промене смена у основним школама врати на претходни. Тада нам је Милошевић обећао да ће све урадити што је у његовој моћи и утицати на директоре школа да врате стари начин рада школа и промена смена, што је и урадио ““ проследивши такав захтев директорима основних школа. Након једног месеца враћања режима рада школа у некадашње стање, на састанку директора шабачких основних школа донета је одлука да се више не поштује захтев тадашњег градоначелника и школе су наставиле са радом противно интересу ученика и њихових родитеља.
Протестовали смо, потписивали петицију, обраћали се председнику Владе Србије, Министарству просвете, Школској управи Ваљево, синдикатима запослених у образовању, директорима основних школа... Нажалост, једино што смо добили биле су увреде министра просвете и његове начелнице Школске управе Ваљево, који су се према ученицима, родитељима и грађанима Шапца опходили са ниподиштавањем, јер је законска одредба о промени смена за шабачке школе и ученика била обавезујућа, док за многе друге средине није била.
Након свега тога, током прошле године, директорке шабачких основних школа поново су изабране за директорке на период од четири године, а да ниједна није одговарала пред ученицима, родитељима и грађанима Шапца, за све оно што су урадиле током прошле године. Чак ни „чувена“ директорка основне школе у Шапцу, која је родитељима забранила улазак у школу. Чак ни она...
Питамо градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића, да ли смо сви ми, који смо потписали петицију, мање вредни од мештана Липолиста и њихових оправданих захтева?
Удружење родитеља ђака основних

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa