Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
МУКЕ СА ПРАВОСУЂЕМ

ДУГО ЧЕКАЊЕ НА ПРАВДУ

Шабачки адвокат Владимир Терзић у уторак се обратио новинарима испред Основног суда, симболично, у пет до дванаест. Разлог је било извршење на које се чека десет година. Терзић сматра да се ради о опструкцији, јер се предмет прекида, како је навео, без законског основа.
-Ради се о предмету где новац по основу поравнања потражује један од радника бившег “Ремонт промета“, који је приватизовао “Сани груп“, и који је по принципу правног наследништва извршни дужник. Предмет датира још из 2005.године. Решење о извршењу је усвојено и поступак је морао да буде настављен. Нисам у могућности ни да се обратим вишој истанци у овом тренутку и предмет је, у принципу, блокиран. Не одлучује се о мом захтеву за изузеће једне судије из ИПВ већа. Председник не одговара на ургенцију да се извести зашто је то тако, која је поднета пре скоро два месеца. Предмет је календиран за 16. фебруар, рекао је Терзић који се на овај потез одлучио да би, како је рекао, заинтересовао јавност да види како ради суд.
Портпарол Основног суда Ивана Милошевић образложила је правне разлоге, за овако дуго трајање поступка. Један од узрока је и мењање власника над дужником и то више пута.
-Судија је два или три пута тражила званичне податке о томе ко је правни следбеник. Против поверилаца је вођен и кривични поступак у овом суду, чији је исход требало сачекати. Судија мора да одлучи о сваком приговору, и ако постоји разлог да странке упути на парнични поступак. Вођено је више оваквих поступака у конкретном случају чији је исход, такође морао да се сачека, образложила је Милошевићева.
Ради се иначе о пет милиона динара, као и каматама и трошковима извршног поступка које треба да плати извршни дужник.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa