Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
ПОВРАЋАЈ НОВЦА ЗА БЕБИ ОПРЕМУ

ПОМОЋ РОДИТЕЉИМА

Нови рок за предају документације за рефундацију ПДВ на беби-храну и опрему траје до 18. фебруара
Иако је законом предвиђено да се новац исплати у року од 45 дана, у појединим случајевима, родитељима који су захтеве предали у јулу 2014. године исплата је каснила.
-Не добију новац на време, или не добију решење на време, или не добију ни једно ни друго. То је проблем који се понавља, као да се на њему не ради. Такође, велики број родитеља се жали, који немају право на повраћај ПДВ, јер је тај лимит од 80.000 динара мали и важи без обзира на број чланова породице, каже Ангелина Радуловић, уредница интернет портала Бебац. Услов за враћање новца је да у години која претходи предавању захтева, родитељи нису зарадили више од 998.000 динара и да немају имовину вреднију од 23,4 милиона динара.У Пореској управи објашњавају да до кашњења и изузетака у исплати долази зато што је у појединим случајевима утврђено да грађани имају дуговања по одређеним основама, која је неопходно измирити како би се остварило право на повраћај ПДВ на беби храну и опрему. До кашњења долази и кад дође до промене броја текућег рачуна, а да о томе није на време обавештена јединица Пореске управе.
Захтев за враћање ПДВ могу да предају родитељи или старатељи деце до две године старости. Уз захтев који попуњавају и подносе филијали Пореске управе у месту пребивалишта, требало би да доставе и фискалне рачуне и њихове фотокопије. Износ враћеног новца може бити највише 72.756 динара, а ПДВ се враћа за куповину млека за децу, кашица, креветаца, колица, ауто-седишта и пелена.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa