Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЕДУКАТИВНО АМПЛИЦИРАЊЕ

Ове зиме много је којекаквих предавања на којекакве теме, а све то што се некада звало семинари сада су то извесне радионице. Додуше умне. Па са једног таквог скупа поручили а забележили они који су то пратили да су приликом едукације предавачи нашим пољопривредницима, то јест сељацима, указивали како да амплицирају европским фондовима. Тако рекоше. Јес“™ да су наши сељаци све образованији и то још јевропејски, ал“™ да су баш дотле аплицирали да појме и апликације, е је...
У Србији ове зиме влада и епидемија малих богиња. Изгледа да ћемо и ми Срби коначно прележати дечје болести.
“Болесници, лопови, олош, ђубре“... и још којекаке погане речи биће избачене из вокабулара, да не кажемо изражавања наших народних посланика, најавила је председница српске скупштине. Па како ће онда уопште ти фини људи да беседе када им ускраћују речник.
Влада одлучила да прода чак хиљаду и по што својих што аутомобила разних републичких агенција и осталих институција. Предложила је да исто то учине и јавна предузећа по варошима широм Србије. Ето ти га сад. Ем што ће они који су се до сада возили у тим аутима бити мрзовољни јер ће користити свој или градски превоз, ем ће бес искалити на онима који су се до сада сналазили како знају и умеју да стигну до одредишта.
Ако овако наставе, у будућности неће моћи да на“™ватају људе за те одговорне функције у власти, па и оне мало ниже. Нема службеног аута, нема возача, нема ни дневница, нема више оно иди ми дођи ми, неће бити ни тамо амо, нема ни гиздања у власт и још којешта. Па шта ће им онда функције. Коме и како да је прикажу и покажу.
А може се десити да те ауте купе баш они који су од те исте државе апили којекакве паре. Па му то онда дође на исто!
Бранко Јелић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa