Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
ПРЕДШКОЛЦИ ВРТИЋА „ПРОЛЕЋЕ“ ПОКАЗАЛИ СПОРТСКИ ДУХ

РАСТИМО ЗДРАВО

Након семинара „Кидс Атлетицс“ Светске атлетске организације у сарадњи са Атлетским савезом Србије одржаног у новембру прошле године васпитачи ПУ „Наше дете“ свакодневно раде на реализацији овог пројекта који је подржао и град Шабац. Свесни чињенице да је физичка активност веома важан сегмент у развоју деце предшколског узраста Градска управа града Шапца недавно је донацију у виду два комплета спортске опреме и реквизита проследила Предшколској установи „Наше дете“. Тим поводом заменик градоначелника Немања Пајић и Весна Живковић, члан Градског већа задужена за спорт, присуствовали су прошлог четвртка часу спортских активности предшколаца Вртића „Пролеће“.
- По свему овоме што смо видели сасвим смо сигурни да је опрема у правим рукама. Град је два комплета „Кидс Атлетицс“ добио као донацију баш зато што успешно спроводи програм спорта како у школама тако и у предшколским установама. Ниједног тренутка нисмо имали дилему коме треба доделити ова два комплета. Пре свега похвалио бих и васпитаче Предшколске установе који се едукују и који су завршили едукацију за овај програм јер се на тај начин усавршавају. Све оно што доприноси правилном развоју наше деце, а спорт свакако то јесте, на граду Шапцу је да само то подржава ““ рекао је Пајић.
Физичка активност заступљена је у свакодневним активностима деце ПУ „Наше дете“ јер је, како истичу, битна за њихов раст и развој. Самим тим едукације и обуке васпитача доприносе квалитетнијој реализацији.
- Сви знамо да је атлетика базичан спорт у коме се користе основни елементи кретања ходање, трчање, скакање, бацање и да је база за развој моторике и уопште моторичких дечјих способности. Драго ми је што је град Шабац учествовао и прихватио овај програм како би ми васпитачи успели да присуствујемо обуци где је едукатор био проф. Душан Перић, председник Стручног савета Атлетског савеза Србије, и омогућили нам да то примењујемо у раду са децом. Атлетика утиче на општи развој деце тако да ми је драго што је та обука едукативно утицала на нас васпитаче како би обогатили и проширили наша знања и како би усавршили наш рад у току активности у раду са децом ““ истакла је васпитачица Данијела Стошић.
Одушевљење оваквим начином рада показали су и Огњен, Ирина, Ивона и њихови другари.
- Трчали смо, прескакали препоне, радили на мердевинама. Интересантно је, забавно и није тешко. Лепо се играмо и дружимо ““ рекао је Огњен.
Циљ пројекта „Кидс Атлетицс“ је да у свакодневним активностима учествују сва деца без обзира на своју спретност, снагу, сналажљивост. На првом месту је тимски рад који истовремено пружа деци и индивидуални допринос екипи. Два комплета спортске опреме и реквизита прилагођених овом узрасту омогућиће малишанима да на квалитетан и забаван начин уђу у свет спорта.
- Предшколски период је јако осетљив и важан за развој сваког детета па наш васпитно-образовни програм има свакодневне спортске активности тако да наша деца, било са реквизитима или без, свакодневно раде физичке вежбе. Ми смо овде у вртићу да лепо растемо и да се играмо ““ додала је Марица Вулетић, директорка ПУ „Наше дете“.
Иако два комплета дониране спортске опреме не подмирују потребе ПУ „Наше дете“ сва деца у свим вртићима имаће прилику да са својим васпитачима спортски час проведу на што лепши и креативнији начин.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa