Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
АтаШе за културу Амбасаде Јапана у Шапцу

ПРОГРАМ СТИПЕНДИЈА

Презентација програма стипендија Владе Јапана, намењених матурантима, студентима, постдипломцима и професорима, одржана је прошлог петка у Шабачкој гимназији. Ученици су имали прилику да сазнају детаље конкурса, али и да чују појединости о условима живота и образовања у Јапану. Презентацији је присуствовао и аташе за културу Амбасаде Јапана у Србији Јуићиро Омори.
Представници Града Шапца: Дејан Живановић, помоћник градоначелника, и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности, приредили су пријем у Градској кући за госта из Јапана, што је била прилика да у име грађана изразе захвалност за помоћ коју су становници братског града Фуђимија упутили Шапцу током поплаве у мају прошле године.
Како је истакао Дејан Живановић, помоћник градоначелника Шапца, пријатељство два града дуго 33 године добар је основ за сарадњу у разним областима.
- Мој задатак је, између осталог, да у Јапан пошаљем информацију о потенцијалима Србије у областима привреде, културе, образовања и спорта, и зато је боравак у Шапцу драгоцен. Пријатељске и братске везе Фуђимија и Шапца обогаћују односе Јапана и Србије, нагласио је Јуићиро Омори.
У име Клуба пријатељства Шабац ““ Фуђими, Иван Јелић уручио је госту из Јапана захвалницу за ангажовање у прикупљању хуманитарне помоћи за настрадале у мајској поплави.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa