Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
САДРЖАЈНИЈИ КУЛТУРНИ ЖИВОТ СЕЛА

Концерт КУД „АбраШевиЋ“ у Дреновцу

Настављајући пројекат чији је циљ ширење културних садржаја у сеоске месне заједнице, прошле суботе је у Дому културе у Дреновцу одржан концерт КУД „Абрашевић“. Међу бројним гостима, у препуној сали Дома, био је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Наташа Петровић Бурмазевић, градски повереник у Дреновцу на чију иницијативу је одржан концерт, наводи да су услужни центри у селима нови облик комуникације мештана и Града.
- Мештани села увек морају знати која су њихова права и обавезе, а ми као повереници смо ту да им помогнемо. Услужни центри су формирани ради лакших, бољих и квалитетнијих услова живота. Тако је и вечерашњи концерт пример како повереници у сарадњи са институцијама културе могу да утичу на квалитет живота људи у селу, рекла је градска повереница у Дреновцу.
Према речима Зорана Бортића, заменика председника Скупштине града Шапца, жеља градоначелника и Градске управе је да се поправи квалитет културно-уметничког живота у сеоским месним заједницама.
- Концерт КУД „Абрашевић“ је организован и као мотивација некадашњим играчима у Дреновцу да оформе фолклорно друштво за децу у оквиру КУД „Партизан“ који постоји у Дреновцу, нагласио је Бортић.
Драган Рељић, председник Савета МЗ „Дреновац“, изразио је задовољство што је управо КУД „Абрашевић“, друштво са дугом и богатом традицијом, приредило концерт у њиховом месту.
- На овај начин се културни живот чини доступнији људима у селу који не морају да иду до града да одгледају овако леп концерт, већ то могу да ураде у свом месту, у свом Дому културе. Захвални смо градоначелнику због иницијативе и обећања да ће се овакве и сличне манифестације одржавати и у осталим селима, рекао је Рељић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa