Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ТЕКВОНДО: КЛУБ ЛЕТЊИКОВАЦ

ДВА ЗЛАТА И БРОНЗА

У Анталији на клупском првенству Европе и Отвореном првенству Турске турнирима Г 1 класе Драгана и Милош Гладовић су освојили две златне и бронзану медаљу. У сјајној серији јаких наступа нови бисери.
На Европском првенству Милош је у категорији до 58 килограма савладао Аустријанца 12 поена разлике, другој репрезентативца Турске истим скором, трећој такмичара Грчке 8:6, у четвртфиналу Азербејџанца на златан бод полуфиналу Швеђанина опет на златан бод а у финалу Белгијанца 6:3 за блиставо злато.
Сестра Драгана је ју категорији до 53 килограма у првој борби победила Туркињу 12 поена разлике, у другој првог носиоца Хрватску репрезентативку Луцију Заниновић 4:2 а четвртфинале губи од Британке у четвртој рунди одлуком судија на преглашавање.
На Туркиш ОПЕНУ Милош је стигао до победа над Турчином 1:0, Португалцем 4:2, Французом на златни бод 3:0, у четвртфиналу Турчина 14:7, полуфиналу Британца на златни бод а за злато губи од Немца Левента 7:4.
Драгана је у првој борби победила Украјинку 7:4, у другој Румунку 7:4, у четвртфиналу Швајцаркињу 4:2 да би у петој борби изгубила од Хрватице Ане Заниновић 8:7.
Тренер Горан Петровић задовољно тврди: Презадовољан сам. У жребу који није могао бити тежи за наше спортисте и на једном и на другом такмичењу су показали да су заиста светски врх. Самом чињеницом да су одмах на старту ударали на прве носиоце турнира, као и самим стилом и бројем победа које су остварили. Честитам.
На оба ова такмичења наши борци су поред вредних медаља забележили нових 15 победа који се бодују за светску ранг листу и Олимпијске игре.
Милошу је ово треће сребро са Г1 класе ове године.
Пред њима, као и другим представницима овог клуба је на реду наставак наступа у Швајцарској на Г1 турниру а затим и Холандији на Г2 класи, блистао је Петровић најављујући нове успехе.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa