Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

ВОЈНа ЕВИДЕНЦИЈа

Министарство одбране спроводи увођење у војну евиденцију младића рођених 1997. године.
Служење војног рока у Србији није обавезно од 2011. године. Са друге стране, увођење у војну евиденцију представља законску обавезу, те је општи позив младићима рођеним 1997. године да се евидентирају у војном одсеку део испуњавања законских прописа.
-Општи позив важи од 2. до 27. фебруара. Након тога, Центар министарства одбране у Шапцу слаће појединачне позиве регрутима на кућну адресу, како би испунили ову законску обавезу. Регрути са подручја Шапца могу се јавити у касарну „Церски јунаци“ сваког радног дана од 9 до 14 сати, док се особе са подручја општине Богатић која подлежу увођењу у војну евиденцију могу јавити у просторије Општине Богатић, сваког четвртка од 9 до 14 сати. Младићи приликом евиденције треба да понесу личну карту, или уверење о држављанству и извод из матичне књиге рођених. Регрути који живе у иностранству могу се уписати у војну евиденцију у дипломатско-конзуларним представништвима наше државе у земљама у којима тренутно бораве. Увођење у војну евиденцију је законска обавеза, за разлику од служења војног рока, те омладинци не треба да страхују да се јаве у ресорне центре и регулишу ову обавезу, кажу у Центру министарства одбране у Шапцу.
Мушкарцима рођеним 1984. године на кућну адресу су стигла обавештења о превођењу у резервни састав Војске Србије, што такође представља само испуњавање законске форме , и нема везе са служењем војног рока.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa