Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
У КРУПЊУ У МАРТУ

ЗАВРШНИЦА ФУТСАЛ ДЕЧЈЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

После успешно организованог Божићног турнира у футсалу, Крупањци ће имати прилику да још једном, у Спортској хали, уживају у мајсторијама најбољих играча малог фудбала и то у најмлађим узрасним категоријама, а поново у организацији Фудбалске Академије РАЂ из Крупња.
Наиме, Фудбалска Академија РАЂ из Крупња је добила организацију завршнице такмичења за првака Футсал дечје лиге Србије. У конкуренцији, неколико већих градова, Крупањ је, због добре организације Божићног турнира и дечје лиге, добио поверење Фудбалске Футсал Асоцијације (ФФА). Па ће на основу тога, у два викенда почетком марта, угостити прваке футсал лига за децу из неколико градова-региона где су се играле футсал лиге, и то у генерацијама од 2007. до 1998. годишта и две категорије девојчица.
Турнир ће се играти четири дана, односно два викенда, и то: 28. фебруар/01. март и 07/08. марта, тако што ће се свакога дана такмичити по 3 генерације. У свакој од 11 категорија, за наслов Победника Футсал дечије лиге Србије, такмичиће се од 4 до 6 екипа, које су у својим регионима освајали шампионске титуле а дневно ће се одигравати око 20 утакмица. На крају сваког такмичарског дана, организоваће се и свечана додела награда и признања за најуспешније клубове и појединце.
Тако ће крупањска публика имати прилику да види преко 50 екипа свих узраста и категорија из десетак градова Србије, као и велики број највећих талената футсала. Поред екипа из Крупња и Лознице, на завршном турниру учествоваће и екипе из Београда, Ниша, Суботице, Вршца, Шапца, Ваљева, Врњачке и Матарушке бање итд...
Организатор очекује велику заинтересованост за овај догађај, не само у Крупњу, већ и целом региону, због чињенице да ће ово бити један од највећих спортских догађаја у Крупњу у последњих неколико година и због тога што ће љубитељи фудбала и футсала имати могућност да на једном месту виде велики број младих талената из целе Србије. Очекује се да ће Крупањ у два викенда посетити преко 1.000 гостију из целе Србије и преко 500 такмичара. А да ће турнир свакодневно пратити од 500 до 1.000 гледалаца.
Поред тога, турнир ће бити и медијски пропраћен а завршници ће присуствовати и велики број познатих и значајних гостију из света спорта, а посебно фудбала и футсала.
Организатор припрема и друге пропратне активности, занимљивости и награде за такмичаре и публику како из Крупња и околине, тако и госте из других градова.
- Добијање организације завршнице за првака Србије у футсалу млађих категорија је за нас један велики успех и признање због чињенице да Академија РАЂ, практично постоји тек нешто више од три месеца. Са друге стране ово је и велика обавеза и одговорнст за нас, како би поверену организацију спровели на највишем могућем нивоу. Тим пре што ће поменути догађај, по броју учесника, гостију и значају бити један од највећих спортских догађаја у нашој општини последњих неколико година, а организоваће га група младих људи са просечном старошћу, мањом од 25 година.
Завршница за првака Србије у малом фудбалу, није само значајан догађај за Академију већ и за целу општину, из економских и разних других разлога, јер ће привући велики број гостију а исто тако и одлична прилика за туристичке раднике да искористе могућност за контакт са спортским клубовима и могућност побољшања спортског туризма у наредним годинама.
А.В.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa