Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
СЕДМА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ШАБАЧКЕ ФОТОГРАФСКЕ ЗАДРУГЕ

СНАГА И СИГУРНОСТ ИЗА ОБЈЕКТИВА

У галерији Културног центра, протеклог петка је отворена седма Годишња изложба чланова Шабачке фотографске задруге на којој је 21 аутор изложио 53 фотографије.
- Имамо и тринаест фотографија које су награђене у претходној години на конкурсима у иностранству. Са поносом могу да кажем да је изложба ревијална, жирирао ју је мајстор уметничке фотографије Милан Марковић из Ваљева. Нама је битно да наши суграђани виде пресек радова наших чланова чије су фотографије различите по тематици и жанровима, изјавио је Владимир Ђинић, председник ШФЗ.
Поставку су отворили историчарка уметности, Соња Петровић и академски сликар и професор, Драган Марковић Маркус.
- Примећујем да су на овој изложби постављене претежно црно - беле фотографије, људи су засићени дигиталним фотографијама које се злоупотребљавају у рекламне сврхе. Зато су ово оазе у којима аутори могу себе да изразе кроз свој рад. Иза фотографије стоји човек који има свој став о неком догађају или лику и даје део себе, лични печат. Радује ме што у Шапцу постоје аутори који су донели међународне награде у овај град. Утисак који ћу понети са ове изложбе је присуство снаге и сигурности аутора који стоје иза објектива, истакао је Марковић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa