Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
САОПШТЕЊЕ

Пробуди се, Јоргованка!

Покрет Двери је испред Народне банке Србије одржао прес-конференцију на отвореном како би јавност подсетио на захтев за смену гувернера НБС Јоргованке Табаковић.
Разлози за овај захтев су њена одговорност за хаос у јавним финансијама Србије, привилегован положај страних банака и увозничког лобија и потпуно препуштање домаће привреде и грађана на милост и немислост зеленашким дуговима.
Док власти у Грчкој говоре о нелегитимним дуговањима произашлих из зеленашких кредита, док у Мађарској све кредите и дуговања пребацују у форинте, док у Хрватској држава отплаћује дугове за 60.000 најсиромашнијих својих грађана ““ Јоргованка Табаковић већ месец дана спава и не оглашава се о потреби да се 22.000 породица наших грађана који су задужени у швајцарским францима заштите.
Јоргованка Табаковић је гувернер Народне банке Србије. Да јој појаснимо ““ то је централна банка Србије а не монетарни одбор који ради у интересу ММФ,Светске банке и ЕУ. Да јој опет појаснимо ““ то је централна банка Србије која се зове „народна“ ““ дакле, мора да делује у интересу народа који живи у Србији а не да има гувернера који се понаша као агент интереса страних банака.
Ушушкана огромном платом и другим привилегијама Јоргованка већ месец дана спава и не оглашава се у тренутку када се широм Европе мења економска и финансијска парадигма. Зато јој Двери поручују: Пробуди се Јоргованка и ради свој посао, штити интересе грађана Србије или иди са места гувернера Народне банке Србије!
Двери

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa