Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
Размотрена реШења за снабдевање пијаЋом водом

ШТО БРЖЕ ДО РЕШЕЊА ПРОБЛЕМА

Изградња сеоског водовода трајно решење за групу насеља северног дела општине Богатић
На састанку Штаба за ванредне ситуације општине Богатић и стручњака Рударско-геолошког факултета из Београда, размотрена су решења за нормализацију снабдевања здравом пијаћом водом у Црној Бари и околним местима. Мачва је подручје богато водом али са великим проблемом квалитета, који се мора решити у што краћем року заједничким напорима и уз неопходна материјална улагања.
- Извршиће се анализа постојећег стања и утврдити локације са здравом пијаћом водом. Трајно решење ће бити отварање локалног водовода за групу насеља у северном делу општине Богатић- рекао је др Милојко Лазић, редовни професор Рударско-геолошког факултета у Београду.
Врши се анализа стања и припремају се конкретни пројектни задаци за нормализацију снабдевања здравом пијаћом водом у месним заједницама Црна Бара, Глоговац, Совљак и Салаш Црнобарски. Дугорочни циљ је проналажење трајног решења квалитетног водоснабдевања на подручју целе општине Богатић.
- Приоритет је бушење нових артеских бунара са здравом пијаћом водом у Црној Бари. У плану је изградња сеоског водовода за групу насеља, који ће бити део система водоводне мреже ЈКП Богатић - рекао је Ненад Бесеровац, председник општине Богатић.
Након истраживања и припреме документације, стручњаци са Рударско-геолошког факултета ће донети закључке и одредити где ће се бушити нови бунари са бактериолошки и хемијски исправном водом.
(Званична интернет презентација

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa