Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

ИЗАБРАНИ ПРЕДСТАВНИЦИ ОМЛАДИНЕ

Скупштина омладине Демократске странке Шабац, одржана је у понедељак, 16. фебруара, чиме је шабачка омладина званично изашла из фазе повереништва и започела редован рад. У присуству гостију из Градског одбора странке, омладина је овом приликом изабрала своје руководство. Регуларним изборним процесом изабрани су председница и стални састав савета омладине.
За председницу је изабрана Јелена Лазић, 1990. годиште из Шапца, апсолвент журналистике на Филозофском факултету Универзитета Нови Сад. За чланове савета омладине изабрани су: Сузана Ивановић (дипл. правница), Дејан Живановић (мастер историчар), Никола Марковић (мастер спортске медицине са физиотерапијом), Јован Николић (дипл. инжењер саобраћаја) и Бојан Сакић (оператер машинске обраде метала).
Избором председнице Демократска странка је још једном потврдила да је једина странка која се, не само декларативно, него и у пракси руководи принципом родне равноправности. У свом обраћању присутнима Лазићева је рекла:
-У тренутку када земљом управља неспособна власт, која нема воље нити знања да реши било који проблем младих, која, напротив, младима ускраћује основна права као што су право на образовање, рад, право на стварање будућности у својој земљи, свако ћутање и мирење са таквим стањем у најмању руку представља саучесништво.
Међутим, с обзиром на то да је Шабац град демократске традиције, град који је давно схватио важност идеала које заговара Демократска странка и један од ретких градова који је успешно одолео насилном наметању напредњачке власти, Лазић је изразила снажно уверење да ће се управо у Шапцу наћи млади људи који ће подићи свој глас против актуелне аутократске власти.
-Верујем да ће се наћи млади људи који ће имати снаге и воље да мењају погрешан вредносни систем у ком живимо и стану у одбрану демократских принципа, а исто тако верујем да Демократска странка има капацитет да те младе људе окупи у својим редовим ““ додала је она.
Прошло је време каријериста и опортуниста. Демократска странка је данас странка карактерне, доследне и друштвено одговорне омладине. Омладине спремне да буде носилац промена у друштву и да активно учествује у креирању живота у Србији. Снагу и вољу да се бори за модерну, социјално одговорну и демократску земљу сасвим сигурно ће у свом даљем раду показати и демократска омладина Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa