Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА “КОРАК“

АСФАЛТИРАЊЕ ЦЕНТРА МАЈУРА

Приградско насеље Мајур броји око 7. 000 становника. Кроз центар насеља пролази саобраћајница која је некада била део регионалног пута, а која је и дан-данас окосница саобраћаја којом Шапчани путују у правцу Лознице и Богатића, као и села на овим путним правцима. Поред овога, као и у свим насељима овога типа, сви јавни објекти су смештени у центру насеља (Дом, Месна канцеларија, самопослуга, пошта, пијаца, фудбалско игралиште, основна школа, дечје забавиште, црква, амбуланта, апотека“¦), тако да сви мештани, готово свакодневно, имају потребу да због разних послова дођу у центар насеља.
Део коловоза у улици Светог Саве, на потезу од фудбалског игралишта до центра Мајура, је у јако лошем стању. Асфалт је испуцао, са много “закрпа“ ударних рупа, а у њега су урезани колотрази као последица кретања тешких теретних возила и аутобуса. “Лежећи полицајци“ су већим делом оштећени, из њих вире арматурне жице и представљају места на којима је лако могуће оштетити пнеуматике на моторним возилима. Како нема уграђених ивичњака не зна се јасна граница између саобраћајнице, тротоара и површина намењених за паркирање возила, нарочито испред Дома и Основне школе.
Посебан проблем представљају и погрешно постављени “лежећи полицајци“ у нишама изграђеним за аутобуска стајалишта. Уместо на њиховом почетку, “лежећи полицајци“ су постављени на њиховом крају, тако да велики број аутомобила, сматрајући да “лежећих полицајаца“ у овим нишама нема, а покушавајући да избегну оне оштећене на главном путу и оштећени асфалт око њих, возе кроз ове нише. Због ове појаве су нарочито угрожена деца која чекају аутобус.
Због свега наведеног, као и потребе да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају, а нарочито деце у зони школе, покренули смо иницијативу да се:
1.Обновити асфалтни коловозни застор у улици Светог Саве у Мајуру, на потезу од фудбалског игралишта до центра насеља.
2. Уграде нови, гумени или пластични, “лежећи полицајци“.
3. У нишама на саобраћајници, изграђеним за потребе аутобуских стајалиша, лежећи полицајци уграде на почетку ових ниша.
4. Између саобраћајнице и тротоара уграде ивичњаци, како би се јасно раздвојиле површине намењене за кретање пешака од оних намењених за саобраћај моторних возила.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa