Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
Председник УО Дома здравља Шабац др Бранко ВујковиЋ

пацијент најваЖнији

Председник Управног одбора Дома здравља Шабац др Бранко Вујковић истакао је, гостујући у емисији “ Вести плус“ ТВ Шабац, напоре које ова здравствена установа и сви запослени улажу како би обезбедили редован рад у свим амбулантама, упркос значајном недостатку лекара и техничара.
- Нико неће остати ускраћен за остваривање права на здравствену заштиту. То практично значи да ће у свим нашим амбулантама бити лекара, а сви наши суграђани ће моћи да добију адекватну услугу. Наравно да је јако тешко у условима када је тринаест лекара отишло или у пензију или у иностранство, организовати рад. Као што знате ми смо упутили захтев ресорном Министарству здравља и Комисији за одобравање запошљавања и надамо се позитивном одговору. Град је спреман да финансира запошљавање десет лекара и десет техничара, па не видим никакву препреку томе, уколико нам је свима најважнији пацијент. Ми ћемо учинити све да у наредном периоду разговарамо и са надлежним државним секретарима у намери да им предочимо са каквим проблемима се суочавамо. Кадровски план Дома здравља предвиђа 545 запослених, а у нашој установи ради нешто више од 500 људи, што практично значи да простора има, само су потребни разумевање потреба грађана и добра воља, посебно после спремности Града да финансира рад наших доктора и техничара ““ рекао је др Бранко Вујковић, председник УО Дома здравља Шабац.
Др Вујковић је указао на значај професионалног и посвећеног рада, што је верификовано кроз акредитацију ове установе на период од седам година.
-Свакако да то илуструје са којом озбиљношћу и одговорношћу се ради у нашој установи. То нашим суграђанима гарантује да ће адекватно моћи да остваре своје право на безбедну и квалитетну здравствену заштиту. Простора за унапређење увек има, па ћемо на томе радити и у наредном периоду, кроз различите пројекте. Доступност здравствене заштите повећаћемо кроз пројекат „Лекар на кућном прагу“, а настојимо да обезбедимо и већи број екипа у СХМП. Очекујемо почетак скринунга колоректалног и карцинома грлића материце, што је важан сегмент у нашем раду, ако имамо у виду превенције и промоције здравља ““ рекао је др Вујковић.
(Интернет презентација Дома здра

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa