Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ОДРЖАНО ДРУГО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПЧЕЛАРСКОГ УДРУЖЕЊА „ЦЕР“

ПРЕВЕНТИВА, А НЕ ЛЕЧЕЊЕ

У препуној сали Центра за стручно усавршавање на Летњиковцу у недељу на Сретење чланови Пчеларског удружења „Цер“ имали су прилику да чују предавање проф. др Зорана Станимировића и његових колега др Уроша Главинића и др Бранислава Веиновића.
Еминентни стручњак, а уједно и носилац пројекта „50 предавања по целој Србији“ говорио је о болестима пчела, превенцији, као и о сезонским радовима који су неизоставни део сваког пчелара.
- Тема овог семинара је изимљавање и клинички преглед пчелињих заједница. Ово је период када се природа буди и када треба приступити првим пролећним прегледима, пратити ситуацију и предузети адекватне мере. Сада је најзгодније да пчелари то чују и да их подсетим шта би требало да одраде од практичних послова. Такође је било речи и о превенцији у коју пчелари мало улажу јер ретко ко ће радо дати динар за превентиву, али зато неће жалити динара на лечење. Зато треба окренути, да идемо на превентиву, а не на лечење - нагласио је проф. др Станимировић који је овом приликом акценат ставио на добру пчеларску праксу, али био и отворен за сва питања која су учесници семинара желели да му поставе.
Одзивом заинтересованих пчелара био је задовољан и председник ПУ „Цер“ Жељко Мијатовић.
- Драго ми је што исту салу пунимо већ други пут, а на семинарима нам гостују нека од највећих имена из света пчеларства. Број наших чланова се повећава, што нам и јесте један од циљева, као и то да унапредимо и подржимо бављење овом делатношћу у региону. У плану нам је посета Сајму пчеларства у Београду, 28. фебруара, тако да овом приликом позивам све заинтересоване да нам се придруже - додао је Мијатовић.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa