Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
КОЦЕЉЕВА

ЧЕТВРТА ВИНАРСКА ДЕГУСТАЦИЈА

Светог Трифуна, као своју крсну славу, обележиле су протеклог викенда многе коцељевачке породице које потичу из Каменице и Голочела. Овог свеца славе и виноградари, винари и гостионичари.
У суботу је било весело и распевано у крчми “Руски цар“ у Коцељеви, где се четврту годину за редом обележава дан Светог Трифуна. Кафана је била препуна винара и љубитеља вина из овог краја и околине. Уз вечеру и дружење винари су били у прилици да међу собом, како кажу потпуно непристрасно, изаберу најбољег произвођача, међу 25 узорака донетих на оцењивање.
Жири у саставу Бошко Јуришић, Михаило Пауновић, Веран Антић, Милан Бродарић и Драган Пауновић одлучили су да титулу најбољег винара у категорији белих вина доделе Ранковић Влади-Креки и Винарији Пусула Миличиница. Такође, ова винарија је уз винара Бору Ковачевића такође понела епитет најбоље у категорији розе.
Највећа конкуренција била је међу црним винима. За шампиона је проглашен Саша Аврамовић. Златне медаље припале су и Бошку Јуришићу и Винарији Пусула, сребрне Драгану Ђурићу и Павлу Бирташевићу док су треће место заузели винари Душан Јовић и Јован Јевтић. Сви су награђени пригодним наградама које су обезбедили бројни спонзори а дружење уз песму и вино трајало је до дубоко у ноћ.
У организацији четврте винарске дегустације уз власника крчме “Руски цар“ учествовала је и ПЗ “Агровоћар“ Коцељева.
В.Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa