Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ПУШЕЊА У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ ОДРЖАНА ТРИБИНА

СВАКА ЦИГАРЕТА СМЕТА

На иницијативу ђачког парламента прошле среде је у Средњој школи у Коцељеви, у организацији Дома здравља, одржан јавни час под слоганом “Свака цигарета смета“.
- Овом часу су присуствовали сви ученици наше школе као и професори. Мислим да је едукација на ову, као и сличне теме, неопходна и да је овај час помогао ученицима да науче доста о последицама порока, ове лоше навике, да науче заправо колико пушење смета и колико негативно утиче на здравље човека као и на пасивног пушача - рекла је председник ђачког парламента и ученица трећег разреда економске струке Марија Ракић.
Према њеним речима цигарете су нажалост и даље популарне међу младима.
- Вероватно је кривац за то радознали, тинејџерски период живота, потреба да се у том добу све проба. Ипак, чини се да цигарете нису више ни у оној мери у којој су то можда биле ранијих деценија - објашњава ова ученица.
Одлична сарадња наставничког већа и ђачког парламента
Коцељевачка Средња школа већ годинама у назад негује посебан однос између ученика и професора. Наиме, велика пажња се поклања међусобној сарадњи, разговору, уважавању потреба како самих ђака тако и запослених у овој образовној установи.
Како каже Марија Ракић ђачки парламент ове средње школе наилази на потпуну сарадњу и разумевање од стране професора.
- Добијамо неопходну подршку, усвајају се наши предлози, сугестије, ђачки парламент је веома активан а то свакако не би могао да буде да професори немају слуха за нас - сматра Ракићева.
Професор економске групе предмета и координатор између Ђачког парламента и Наставничког већа Маријана Бајић оцењује да је сарадња ученика и професора изузетно квалитетна.
- Покушавамо да чујемо сва мишљења, предлоге, сугестије, похвале али и критике ђачког парламента, да чујемо и правац у којем би ученици желели да се настави и онај обавезни део али и онај други, необавезни, факултативни део рада наше школе. Мислим да је сарадња у том смислу одлична, да их као професори чујемо и доста тога усвојимо - изјавила је Бајићева.
У овој школи се кроз сарадњу негује и пројектна активност.
- Успели смо да заједно са ученицима учествујемо и у одређеним пројектима које је финансирало Министарство омладине и спорта. Урадили смо један диван пројекат на улепшавању изгледа школског дворишта. Радимо заједно већ неколико година и на школским новинама које се зову “Средњошколац“ и рекла бих успешно. Покушавамо да модернизујемо наш рад у мери у којој је то максимално могуће и колико то финансије дозвољавају. Оно што се већ дужи временски период практикује на нивоу школе јесте извођење јавних и угледних часова. Теме су разноразне, области су широке, посета и заинтересованост и ученика и колега је заиста велика. Сматрам да ђаци лакше усвајају нова знања ако им се градиво представи на један иновативан начин. У том правцу ћемо наставити и даље - рекла је професор Бајић.
У овој установи сматрају да није тешко пратити потребе ученика ако постоји воља и жеља да се млади чују и разумеју и верују да у томе успевају, те да су запослени у коцељевачкој средњој школи спремни и способни да чују и излазе у сусрет захтевима и потребама својих ђака како би достигли заједнички циљ, квалитетно образовање.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa