Инфо

8. април 2010.8. апр 2010.
МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ САША ДРАГИН У РАСАДНИКУ РУЖА МИЛАНА И АЦЕ ТОПАЛОВИЋА У ЛИПОЛИСТУ

КАПА СРПСКОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ

Помажу индивидуална пољопривредна газдинства, а не тајкуне. Локалне самоуправе треба да утврде приоритете, које ће Министарство помоћи, рекао Драгин
Шабац са околином има велике потенцијале, а Округ и град треба да уз помоћ Министарства пољопривреде подстакну градњу тз. пилот пројеката који би омогућили учешће свих заинтересованих. Тако се најбоље реализује и шири добар пројекат, наравно све уз пратећу законску регулативу, локално ангажовање и међународну презентацију, рекао је Саша Драгин министар пољопривреде, прошлог уторка у разговору са домаћинима расадника ружа Милана и Аце Топаловића у Липолисту.
- Србија има широк спектар могућности. Почев од климатских до земљишних услова. Треба их искористити рационално у производњи хране, поштујући специфичности терена, а оне су изразите и бројне, поручио је Драгин.
Он је нагласио да ће Министарство помоћи хладњачарима, ако се они удруже у систем јавних складишта. Тиме би пољопривредници највише добили, благовременом и корисном наплатом, кад њима највише одговара, својих предатих производа. Они су по правилу у сезони када се убирају најјефтинији.
Министар пољопривреде сматра да не постоји хаотично стање у сточарству.
- Постоје само тржишни механизми који су у неким приликама штетни за произвођаче. Они који имају велику и уговорену производњу, кризу мање осећају и лакше подносе, каже Драгин...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa