Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ПРЕДУЗЕТНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ОБЕЛЕЖИЛИ СЛАВУ

УДРУЖИВАЊЕМ ДО НОВИХ ТРЖИШТА

За мање од 48 часова прикупљено 850.000 динара хуманитарне помоћи поплављенима. Идеја стара 83 године
Мачвански предузетници окупљени у Општем удружењу, обележили су прошле недеље своју славу. Ломљење славског колача, било је у просторијама Удружења, а пригодна свечаност у великој сали Боровић у Богатићу.
Слава је била и прилика за подсећање на претходне активности али и утврђивање смерница за даљи рад. Враћањем у историју испоставило се да је ово једно од најстаријих удружења у Мачви, где су како је у тим старим записницима уписано предузетници општине Богатић имали визију удруживања у циљу решавања заједничких проблема и узајамне помоћи. Наиме, пронађени су записници са састанака чланова Удружења, вођени од јануара 1932. године до децембра 1937.
И нови чланови Удружења слажу се у оцени да треба да наставе активности, прилагођено времену и условима. Циљ постојања, данас је олакшавање решавања проблема и већи утицај на пробирљиво тржиште, ово наше, кога оцењују као мало и сиромашно. Наравно, истичу у Удружењу, свесни су утицаја политике у креирању окружења и услова пословања али немају жељу да се у све то мешају, јер закључују то никоме неће донети добро. Заступаће интересе Удружења, сугерисати одлуке и решења, у циљу стварања бољих услова привређивања, без штете по интересе државе.
- Први пример удруживања и сарадње у овим тешким временима видели смо за време мајских поплава, прошле године. Овом приликом желимо да се захвалимо свима који су у складу са својим могућностима у рекордном року подржали ову акцију. Уз несебичну помоћ предузетника, а у организацији Удружења, за мање од 48 часова прикупљено је 850.000 динара хуманитарне помоћи. Међу првима смо ушли у Крупањ и доставили помоћ најугроженијима, каже Зоран Мијатовић, нови председник Општег удружења предузетника општине Богатић.
Он наглашава да су свесни ситуације у којој су се нашли и не постоји предузетник који се може похвалити очекиваним успехом. Истиче да у општини Богатић више не постоји ни једно мало предузеће по садашњим стандардима. Постоје само, по његовом сазнању микропредузећа и самосталне делатности.
Због свега поменутог, сматрају у Удружењу да једни другима не могу бити конкуренција, а излазак из незавидне ситуације виде у удруживању и тражењу нових тржишта, која желе да плате њихове производе.
У томе и виде један од својих основних задатака. Састоји се у сајамском представљању.
Редовни смо чланови Привредне коморе у Ваљеву и већ имамо позив за учешће на традиционалном сајму, који ће се тамо одржати, почетком априла. Пријављивање за учешће и чланство је отворено, а већ имамо пријаве наших колега “Саша“, расадник и металаца “Силомикс“ из Дубља и “Радовановић“ из Богатића.
Ако будемо могли, отићићемо и до највећег европског сајма у Минхену и видети како то успешнији од нас раде, јер мислимо да од њих можемо нешто научити. Пратићемо све фондове, домаће и европске, који могу понудити подстицајна средства за производњу и услуге и о томе благовремено обавештавати, додао је Мијатовић, захваљујући општинским властима на сарадњи и помоћи.
Овом приликом обавестио је да ће покушати да помогну и у агропроизводњи. Сви произвођачи који имају регистрована домаћинства могу добити шире информације о овом послу у просторијама Удружења, чија су врата, нагласио је председник Удружења, увек отворена.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa