Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.

РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА ЗАПОСЛЕНИХ

Закон о рационализацији којим ће се смањити број запослених обухватиће све службенике ““ чиновнике, службе, просвету, а на локалном нивоу ће да обухвати јавна предузећа, кажу у Министарству државне управе и локалне самоуправе.
Савет за реформу јавне управе направио је план по којем ће се до краја 2017. године смањити број запослених у јавној управи. То ће бити регулисано Законом о рационализацији, који ће имати рок до јануара 2018. године.
- Уштеде морају да се одразе у промени на терену ““ у структури, у начину рада. Припрема такве промене узима време, и мислимо да ће стварно дубинска реорганизација да почне тек негде од друге половине, можда чак и крајем године, до тада је спремамо. Међутим, до тада постоје и неки очигледни вишкови. Рецимо, ако ви узмете једну локалну самоуправу која по свом броју становника, по својој структури личи на другу, а у једној имате осам запослених у управи, установама и јавним комуналним предузећима на хиљаду становника, а у другој имате 15, онда је јасно ко има већи вишак, објашњавају у министарству.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa