Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ПРЕПОЗНАТ ДОБАР РАД „КАРИТАСА“

ЛИЦЕНЦА ЗА УСЛУГУ ПОМОЋ У КУЋИ

После 15 година активног рада на унапређењу социјалне заштите, шабачки „Каритас“ добио званичну лиценцу за обављање послова из ове области
После успешно окончаног пројекта „Рехабилитација“, који се односио на помоћ угроженима после поплава, „Каритас Шабац“ наставља са пружањем услуга из области социјалне заштите, по чему је ова организација добро позната. Решењем надлежних органа, институционализована је њихова услуга кућне неге.
- Добили смо лиценцу за услугу помоћи у кући. Ове активности спадају у корпус услуга социјалне заштите, којом се већ дуго бавимо. Били смо зачетници ванинституционалне социјалне заштите, и 15 година бављења овим послом добили смо лиценцу за пружање ових услуга, што нам много значи. Испунили смо све услове које је поставило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и почетком године смо званично добили лиценцу. То је веома важно због процеса развоја социјалне заштите у Србији, јер је планирано да од 2016. године сви пружаоци услуга из ове области бити у обавези да имају лиценцу за послове које обављају. У овом тренутку спроводимо пројекат „Подршка превенцији резиденцијалног третмана особа са интелектуалним и менталним сметњама, где битан део заузима управо помоћ у кући и активирање дневног боравка за ове људе. Велику подршку пружају нам еминентни стручњаци из Италије, који нам преносе своја знања и искуства из ове области, што нам доста значи у овом тренутку, каже директор „Каритас Шабац“ Мирољуб Николић.
У организацији „Картиса Шабац“ и конзорцијума социјалних кооператива “Ц.О.С.М.“ из Италије од 9. до 11. фебруара 2015. године у сали цркве Светих апостола Петра и Павла одржана је стручна обука у области заштите менталног здравља у заједници. Град Шабац је партнер “Каритаса“ на пројекту, а поздраљајући учеснике обуке и предаваче градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је истакао да је Град спреман да унапређује систем здравствене и социјалне заштите у свом домену како би унапредио квалитет живота најугроженијих грађана.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa